Sleyn, Kansanlähetyksen ja Raamattuopiston hallitukset koolla Tampereella: tahdomme rakentaa yhteistä tulevaisuutta 

 

Historiallinen kokous kolmen herätysliikkeen hallitusten ja operatiivisten johtojen välillä toi jälleen uudella tavalla näkyviin sen yhteistyön joka ruohonjuuritasolla toteutuu eri puolilla Suomea.

Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen (SEKL), Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) ja Suomen Raamattuopiston Säätiön  (SROS) hallitukset kokoontuivat lauantaina 30.11. pohtimaan järjestöjen välistä yhteistyötä sekä kirkkomme tilannetta. Koolla Tampereen Luther-talolla oli yhtensä 45 järjestöjen hallitusten ja johtoryhmien jäsentä. Yhteisen tilaisuuden tavoitteena oli tutustua ja jakaa yhteyttä liikkeiden välillä sekä syventää yhteistä ymmärrystä ja etsiä keinoja tiiviimpään yhteistyöhön nykyisessä kirkollisessa tilanteessa, jossa kirkon Raamattu-pohja horjuu.

Aamupäivä alkoi Sleyn hallituksen puheenjohtaja Sari Mäkimattilan alkuhartaudella ja rohkaisun sanoilla.

– Yhdessä olemme vahvempia, näkyvämpiä ja uskottavampia, Mäkimattila vetosi.

Sari Mäkimattila toi avauksessaan esille, että yhteistyön tavoitteena on yhdistää ja lujittaa Kristuksen kirkkoa aikana, jolloin moni meistä kokee, että luterilaisen kirkon sekularisaatio etenee vääjäämättömästi kohti tilannetta, jossa Raamattu-uskollinen kirkkokansa päätyy ulkopuolelle.

Päivän ohjelma rakentui järjestöjen välisen yhteistyön tarkastelun ympärille. Aamun keskusteluissa tuotiin esiin yhteistyön tuomia etuja ja vahvuuksia, joita pohdittiin edelleen pienryhmissä. Samalla päivän aikana käsiteltiin myös yhteistyön haasteita ja esteitä, joiden ratkaisemiseksi etsittiin uusia toimintamalleja ja lähestymistapoja.

Myöhemmin pohdittiin, miten yhteistyötä voisi vahvistaa omaa identiteettiä väärällä tavalla hukkaamatta. Keskusteluissa hahmoteltiin yhteisiä tulevaisuuden askelmerkkejä. Erityisesti pohdittiin sitä, miten yhteistyössä voitaisiin edetä yhteen suuntaan sekä ruohonjuuri että johtotasolla.

Iltapäivä päättyi kirkon ajankohtaisten kysymysten käsittelyyn, jossa pureuduttiin liikkeiden kantoihin ja kirkon tämänhetkisiin haasteisiin, etsien yhdessä rakentavia näkökulmia ja uusia mahdollisuuksia. Keskustelussa nousi vahvasti esille nykyisen tilanteen haastavuus ja huoli tulevaisuudesta. Liikkeiden johdon puheissa kuului vahva sitoutuminen siihen, että tulevaisuutta on rakennettava proaktiivisesti ja rohkeasti.

– Kävimme tänään tärkeää keskustelua liikkeiden välisen yhteistyön tuomisesta myös strategian tasolle, Daniel Nummela sanoitti päivän antia.

Johtajien yhteenvedossa nousi hyvin esille tämän päivän kokoontumisen linkki herätysliikejohtajien aikaisempaan julkilausumaan.

– Syventynyt yhteistyö on yksi askel sillä polulla, josta kirjoitimme, kun lupasimme, että olemme sitoutuneet siihen, että Raamattuun sitoutuneilla kristityillä on mahdollisuus Jumalan sanan ja sakramentin saamiseen myös tulevaisuudessa, pohti Lauri Vartiainen.

– Rukoillaan yhdessä Jumalan johdatusta koko Suomen kansalle näinä tuulisina aikoina, jatkoi Tom Säilä.


Jaa tämä artikkeli



Lisää artikkeleita: