Puheenjohtaja kovalla paikalla

 

Tomi Välimäki on Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen hallituksen uusi puheenjohtaja. Välimäki tahtoo, että evankeliumiyhdistyksessä olisi hyvä olla.

Turkulainen perheenisä Tomi Välimäki on konsultti. Vanhempana osakkaana MPS-yhtiöissä toimiva Välimäki kehittää erilaisten organisaatioiden johtoa toimimaan paremmin.

Evankeliumiyhdistyksen toimintaan Tomi Välimäki tutustui 1995 Helsingissä. Työpsykologian ja johtamisen laitoksella opiskellut teekkari koki hengellisen herätyksen ja löysi tien ensin Ristin kiltaan ja sieltä Evankelisten opiskelijoiden toimintaan.

– Pyhän sydämen kappeli on ensimmäinen kirkko, jossa olin käynyt yli kolme kertaa. Opiskeluaikoina kävin siellä joka sunnuntai. Turkuun muutettuamme kotikirkoksemme tuli Turun Lutherin kirkko, Tomi Välimäki kertoo.

Evankelisessa liikkeessä Välimäelle ovat tärkeiksi muodostuneet kaksi teemaa.

– Jeesuksen armo riittää myös minulle. Toinen on kaste. Sen merkitys on ollut evankeliumiyhdistyksessä kirkkaasti esillä.

Salibandy on Välimäkien perheelle tärkeä harrastus. Tomi on perustanut joukkueen nimeltään Kalamiehet, joka pelasi viisi vuotta turkulaista hallisarjaa kala-symboli paidoissaan. Joukkue koostui pääasiassa Turun Lutherin kirkon väestä. Tomi on myös valmentanut junnujoukkuetta.

Hallitus tekee työtä yhdessä johtoryhmän kanssa

Evankeliumijuhlilla pidettävässä kokouksessa yhdistyksen jäsenet äänestävät yhdistykselle hallituksen. Hallitus koostuu kahdestatoista jäsenestä, joista jokainen toimii hallituksessa kerrallaan kolmen vuoden ajan. Hallitus kokoontuu noin seitsemän kertaa vuodessa johtoryhmän kanssa.

– Hallituksen tehtävä on olla johtoryhmän tukena ja jäsenistön valitsemana valvoa johtoryhmän toimintaa. Hallituksen tärkeimpiä tehtäviä on valita yhdistykselle toiminnanjohtaja ja johtoryhmä ja hengellisen työn tekijät. Johtoryhmä vastaa sitten jokapäiväisestä johtotyöstä, selittää Välimäki hallituksen toimintaa.

Helsingin evankeliumijuhlien jäsenkokouksen jälkeen Välimäkeä pyydettiin ehdokkaaksi hallituksen puheenjohtajaksi. Tehtävä tuntui isolta, mutta Välimäki tahtoi tarjota osaamisensa käyttöön yhdistyksen hyväksi.

Hallituksen puheenjohtaja kutsuu koolle hallituksen kokoukset ja huolehtii siitä, että kaikki saavat äänensä kuuluviin.

Työtä tulevaisuuden eteen

Puheenjohtaja Välimäki myöntää, ettei yhdistyksen tilanne ole helppo.

– Meillä on vaikeuksia sekä tulorahoituksen järjestämisessä että menojen hallitsemisessa.

Taannoiset satsaukset rakennusprojekteihin saavat ymmärrystä tuoreelta puheenjohtajalta.

– Suomessa on iso kysyntä messuyhteisölle, joissa kävijä tietää kuulevansa juurevaa opetusta ja voivansa tulla Herran pöytään. Rakennusprojektit ovat askeleita tähän suuntaan, Välimäki selvittää.

Piispainkokouksen selvityspyyntö Luther-kirkon pastorin vihkimyksestä on puhuttanut hallitusta.

– Me olemme kirkon lähetysjärjestö ja on oleellista, että pidämme hyvän keskusteluyhteyden kirkon suuntaan. Jos sitä ei ole, sääntöjen mukainen perustehtävämme muuttuu haastavaksi, Välimäki linjaa.

Hallituskautensa jälkeen Välimäki haluaa jättää seuraajilleen yhdistyksen, jonka talouden tasapainottamiseksi tehtyjä suunnitelmia on jo pystytty toteuttamaan. Myös messuyhteisöjen määrän kasvu on Välimäen toiveissa.

– Tärkeää on, että kaikki yhdistyksen piirissä olevat kokevat, että täällä on hyvä olla. Toivon myös, että saamme heräteltyä väkeä aktiiviseksi Sleyssä kaikin tavoin, esimerkiksi aloittamalla pienpiiritoimintaa. Jos yhdistyksen työ perustuu vain palkattuihin työntekijöihin, olemme tuhon tiellä, Välimäki tiivistää.


Jaa tämä artikkeli



Lisää artikkeleita: