Kirkkokansan verkkosivut avattiin

 

Joukko herätysliike- ja lähetysjärjestöjä on julkaissut verkkosivuston, mistä löytyy kattava lista niiden jumalanpalvelusyhteisöjä ympäri Suomen.

Seitsemän suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike- ja lähetysjärjestöä järjestivät yhdessä Suomen teologisen instituutin kanssa yhteisen adventtijuhlan viime vuoden joulukuussa. Juhlan alla Sleyn toiminnanjohtaja Tom Säilä kertoi eri herätysliikkeiden johtoväen tapaamisten olleen viime vuosina niin hyviä kohtaamisia, että järjestöt tahtoivat kutsua väkeään yhteiseen adventtijuhlaan nauttimaan samasta yhteydestä.

Adventtijuhlan järjestäneet tahot avasivat yhteiset verkkosivut. Sivuston merkittävintä antia tällä hetkellä on järjestöjen jumalanpalvelusyhteisöt yhdelle sivulle kokoava lista. Jumalanpalvelusyhteisöjä on tällä hetkellä listattuna 22 eri paikkakunnalla kaiken kaikkiaan 31 yhteisöä.

Mutta mistä Kirkkokansassa on kyse?

– Kirkkokansa on nimi sille yhteistyölle, jota näiden järjestöjen välillä jumalanpalveluselämässä tehdään. Haluamme siis ilmaista jollakin konkreettisella tavalla sitä tiivistynyttä yhteyttä, jota olemme saaneet viime vuosina kokea. Kirkkokansa on myös ääneen lausuttu ilmaus siitä, että pyrimme yhdessä löytämän ratkaisuja liikkeidemme kohtaamiin kirkollisiin kysymyksiin, Suomen teologisen instituutin pääsihteeri Soili Haverinen kertoo ja jatkaa.

– Kirkkokansa on myös keskinäisen luottamuksen viesti omalle väellemme: me avoimesti suosittelemme toinen toistemme toimintaa, jos esimerkiksi nuori muuttaa paikkakunnalta, jossa hän on ollut mukana jonkin liikkeen jumalanpalveluselämässä, eikä omalla liikkeellä ole yhteisöä uudella asuinpaikkakunnalla.

Soili Haverinen, miten Suomen teologinen instituutti liittyy Kirkkokansaan?

– Yhteistyö STI:n puitteissa on ollut kasvupohja tälle yhteistyölle jumalanpalvelustoiminnassa. On myös ollut silmiä avaavaa, kuinka pitkä matka viimeisten vuosikymmenten aikana on kuljettu nimenomaan toinen toistemme lähentymisessä. Kun luen vanhoja Suomen teologisen instituutin perustamista edeltäviä keskustelupöytäkirjoja noin 40 vuoden takaa, on sieltä avautunut itselle hyvin vieras ja toinen maailma: paljon epäluuloisuutta ja varauksellisuutta sellaisten toimijoiden kesken, jotka tänään ovat hyvinkin läheisiä, Soili Haverinen kertoo.


Jaa tämä artikkeli



Lisää artikkeleita: