Ennen kärsimystään Jeesus rukoilee ylimmäispapillisen rukouksen
- Miksi tätä rukousta kutsutaan ylimmäispapilliseksi rukoukseksi?
- Johannes on kertonut kauniisti Jeesuksen todellisesta olemuksesta esim. hymnissä 1:1-18. Jeesus on ainoa Poika ja ainosyntyinen Jumala (1:18). Miksi Jeesus silti rukoilee Isää?
- Luvun pääosassa (jakeesta 6 alkaen) Jeesus puhuu ensin niistä ihmisistä, joita hän oli opettanut ja sen jälkeen niistä, jotka jälkeenpäin tulisivat seuraamaan hänen tietään.Mieti, mikä oli tilanne juuri sillä hetkellä, jona Jeesus oli rukoilemassa?
- Jakeissa 6-19 Jeesus puhuu sen ajan kristityistä.Lue tämä jakso uudelleen ja hyvin huolellisesti. Vertaa tätä jaksoa hymniin 1-18. Mitä yhteisiä asioita näet?
- Miksi Juudas eksyi oikealta tieltä? Miksi muut opetuslapset eivät eksyneet?
- Meidän aikanamme tulee yhä polttavammaksi kysymys totuudesta: Onko olemassa uskon piiriin kuuluvia asioita, jotka ovat tosia kaikille ihmisille riippumatta siitä, uskovatko he Raamatun Jumalaan vai eivät (ateisti, hindu, eri tavoin ajattelevat kristityt)? Mitä tarkoittavat Jeesuksen sanat: ” Pyhitä heidät totuudellasi. Sinun sanasi on totuus.
- Puhuessaan Kirkostaan Jeesus rukoilee Isää: ” Minä rukoilen, että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa. Niin tulee heidänkin olla yhtä meidän kanssamme, jotta maailma uskoisi sinun lähettäneen minut.”. Tällä hetkellä Kristuksen Kirkko on pirstoutuneena lukemattomiin kirkkokuntiin. Tarkoittaako tämä, että Kirkon pitäisi olla yksi ja yhtenäinen ja miten sen hyväksi voi toimia? Tarkoittaako tämä, että jokaisen villin opettajan on saatava opettaa mitä tahtoo kenenkään estämättä? Missä määrin meillä on ja pitää olla paine yhteen ja missä määrin paine erikseen? Mistä Kristuksen Kirkko voi löytää ykseyden lähteen?
- Jakeet 24-26 tuovat esille Kirkon todellisen päämäärän, Jumalan kirkkauden. Mitä tämä merkitsee Sinulle tänään?