Sanansaattaja

 • Tärkein julkisuus

  16.4.2014  

  Elämme keskellä kristikunnan suurta juhlaa. Pitkäperjantai on Jeesuksen kärsimisen ja ristinkuoleman päivä ja pääsiäinen on riemullinen ylösnousemuspäivä. Vuoden jokaista sunnuntaita, viikon ensimmäistä päivää, vietämme kristikunnassa pääsiäisen ylösnousemusta muistaen. Se on Herran päivä.

 • Tätä teen työkseni

  15.4.2014  

  ”Mitä sä teet työksesi?” Näin minulta kysytään aika usein. Vastaan jotain, että “kristillistä mediatyötä nuorten parissa”. No tällä kertaa kerron hieman tarkemmin. Olen Nuotta.comin päätoimittaja ja minulla on ollut etuoikeus tehdä työkseni kristillistä mediaa jo kaksitoista vuotta. Vastaan nykyisin erityisesti Nuotan sähköisen median palveluista.

 • Peili

  10.4.2014  

  Nyt on tarkoitus, että joudumme katsomaan peiliin. ”Tukka hyvin, kaikki hyvin!” ajattelee moni vilkaistessaan kuvaansa. On kyse enemmästä.

 • Lähetyksen monet kasvot

  9.4.2014  

  Lähetyksen yhteistyökirkkojen edustajia on vieraillut maassamme parin viikon ajan Evankelisluterilaisen kirkon kutsumana. Lähetysjärjestöjen kanssa työskentelevien kirkkojen edustajat eri puolilta maailmaa ovat kiertäneet yhteistyöneuvottelujen lisäksi myös lähetystilaisuuksissa. Näin lähetystyö on saanut kasvot monen lähetystyöhön rakastuneen lähettäjän silmissä.

 • Martin LalThangliana Myanmarista: Rukouksen ja evankeliumin voima on suuri

  8.4.2014  

  Evankeliumiyhdistys sai pitää runsaan viikon vierainaan kirkon muiden lähetysjärjestöjen tavoin yhteistyökirkkojensa johtajia Aasiasta, Aasiasta sekä Venäjältä ja Virosta. Heitä vieraili puhumassa Sleyn tilaisuuksissa eri puolilla maata. Pääjuhla pidettiin Tampereella viime sunnuntaina.

 • Mitä nyt?

  8.4.2014  

  Kuljin eräänä arki-iltana pohjoispohjalaisen taajama-alueen laitamilla. Älä kuvittelekaan, että olisin ollut syrjässä. Olin keskellä elämää. Kuulin joutsenen huutavan. Pian kaksi isoa valkoista lintua liihotti ylitseni. Haistoin savun. Talon pihassa kulotettiin. Tuli rätisi, savu levisi ympäristöön.

 • Ihmeellinen viikko Helsingissä

  7.4.2014  

  Sleyn nuorisotyö järjestää Helsingissä 8.-13.4. viikon mittaisen tapahtuman, jonka päätavoite on kohdata uusia ihmisiä. Viikon aikana järjestetään monenlaista ohjelmaa kaikenikäisille. – Idea tapahtumalle syntyi siitä lähtökohdasta, että me haluamme tavoittaa uusia ihmisiä, Sleyn nuorisotyön ohjaaja Samuli Luomaranta tiivistää.

 • Tyttöjen ihmisoikeudet perinteiden paineessa

  3.4.2014  

  – Jokainen ympärileikkaukselta säästyvä ja opiskelemaan päässyt tyttö muuttaa maailmaa oman perheensä osalta, Jackline Lokuk toteaa.

 • Jeesus kärsi kanssamme

  3.4.2014  

  Muistan lukeneeni eräästä opettajasta, jolle joku sanoi: ”Ateisti, jonka tunnen huomautti: Jos tapaisin Jumalan, joka aiheuttaa niin paljon kärsimystä, kuristaisin hänet hengiltä.” Opettaja vastasi tähän: ”Jos minä tapaisin sen miehen, tarttuisin hänen käsiinsä hyvin hellästi, veisin ne hänen omalle kurkulleen ja sanoisin: ”Anna mennä. Tässä on kaiken kärsimyksen syy.

 • Synnin voi sittenkin mitata verestä

  2.4.2014  

  Muutama viikko sitten mediassa uutisoitiin kuivaverianalyysejä tekevästä yrityksestä, joka väitti voivansa mitata näytteenantajan syntisyyden astetta hänen verinäytteestään. Kyseinen yritys kertoi, että ihmisen syntisyys näkyy erilaisten tulehdustilojen kohoamisena. Uutisoinnissa mittauksen väitettiin perustuvan Jesajan kirjan ilmaisuun siitä, että syntisen veri kuivuu valkoiseksi.

 • Viestejä Etelä-Sudanista

  1.4.2014  

  Etelä-Sudanin ja Sudanin uutiset ovat olleet voittopuolisesti hyvin surullisia. Nuori lähetyskenttämme on käynyt läpi historiansa ja vielä viime kuukausienkin aikana hyvin raskaita vaiheita. Poliittinen erimielisyys johti Etelä-Sudanin sisällä kahden suurimman heimon väliseen konfliktiin, joka ei ole kaukana sisällissodasta.

 • Tarvitsemme monta herätystä

  26.3.2014  

  Viidennessä liikkeessä toivotaan uuden laulukirjan myötä lauluherätystä. Laululla ja veisuulla on ollut aina suuri merkitys seurakuntaelämässä. Koska laulu koskettaa vahvasti myös tunne-elämäämme. 

 • Perspektiivihäiriö

  25.3.2014  

  Suomalaisen arvoistaan kiinni pitävän kristityn kokemusmaailmassa negatiiviset tunteet saavat helposti ylisuuren jalansijan. Olisi monta syytä vaipua lopulliseen pessimismiin ja synkkyyteen.

 • Suostu Jumalan tahtoon!

  20.3.2014  

  ”Iloitse, Jumalan äiti, Neitsyt, armoitettu Maria, Herra on Sinun kanssasi. Siunattu olet Sinä naisten joukossa ja siunattu on Sinun kohtusi hedelmä, sillä Sinä olet synnyttänyt sielujemme Pelastajan.”

 • Näin muutetaan myönteinen kielteiseksi

  19.3.2014  

  Eduskunnan perustuslakivaliokunta linjasi vuonna 2002, että kouluissa annettava uskonnonopetus voi tiedollisen aineksen lisäksi sisältää virsiä, rukouksen ja tutustumisen uskonnollisiin toimituksiin.

Kuuntele saarnoja mediakirjastossa
Lähetysblogi - erikoisia käänteitiä
Minne tänään? Katso tapahtumakalenterista!
Liity Sleyn jäseneksi
Nuotta.com
Sleyn messut
Raamattu tutuksi
Taideleiri Karkun evankelisessa opistossa 23.-28.6.2014

Jotta ilosanoma leviäisi

Ken Takaki