Sanansaattaja

 • Kesäjuhlien puhutteleva sanoma

  1.7.2015  

  Evankeliumijuhlaan Sastamalaan kokoontui viime viikonvaihteessa noin 17000 ihmistä. Juhlakentällä oli silmiinpistävän paljon nuoria ja lapsiperheitä. Yksi puhutteleva sanoma oli siis se, että Evankeliumijuhla, hengellinen kesäjuhla, kutsuu kaikenikäisiä juhlijoita. Pääjuhlan ohjelma oli suunnattu myös nuorille.

 • Brysselin yllätys

  30.6.2015  

  Työmatkallani Brysselissä istahdin kahville pieneen kuppilaan. Katuvilinää ihmetellessäni saatoin nähdä, kuinka islamisoitunut kaupunki on. Muutos on ollut suuri niiden kahdenkymmenen vuoden aikana, joina olen kaupungissa vieraillut. Brysselin asukkaista joka neljäs on muslimi. Tämä tarkoittaa yhteensä 300 000 ihmistä. Sama tilanne on Belgian muissakin suurissa kaupungeissa.

 • Paimennettavasta paimeneksi

  25.6.2015  

  Jumalan johdatuksessa ei kuljeta mutkia suoriksi, mutta ei myöskään päädytä umpikujaan. 

 • Elämäsi tärkein kysymys

  25.6.2015  

  Varmaan jokainen kamppailee joskus kelpaamisongelman kanssa. Kelpaanko minä? Tämän kysymyksen äärellä istutaan usein myös sielunhoitajan ja mielenterveystyön vastaanotoilla. Myös huoli pärjäämisestä on monelle raskas. Varsinkin lamakauden aikana, kun työntekijöitä irtisanotaan työpaikoistaan, tämä on todellisen tuskan paikka monessa perheessä.

 • Tiesitkö tämän uskosta: Mikä on oikea kirkko?

  11.6.2015  

  ”Seitsenvuotias lapsikin tietää, Jumalan kiitos, mitä kirkko on: sen muodostavat pyhät uskovaiset ja "ne karitsat, jotka kuulevat paimenensa äänen". Sillä näin lapset rukoilevat: "Minä uskon yhden, pyhän, kristillisen kirkon". Tämä pyhyys ei riipu … heidän ohi Raamatun keksimistään seremonioista, vaan sen antaa Jumalan sana ja oikea usko.”

 • Tiesitkö tämän uskosta: Jumalan vapaa lapsi vai tottelevainen piski?

  11.6.2015  

  Toisilla meistä on kotona koira. ”Musti” tulee perheeseen usein pentuna. Kun se kasvaa, se oppii vähitellen talon tavoille. Sille opetetaan, mikä on sallittua ja mikä kiellettyä, mikä on sille hyväksi ja mikä vahingoksi. Vaikka se sortuisi koiruuksiin, sitä ei heitetä ulos perheestä. Jos kaikki menee hyvin, ”Sesse” oppii hahmottamaan, kuka on isäntä talossa.

 • Jeesus kutsuu Sinua!

  11.6.2015  

  Jeesuksen puhuessa hänen seurassaan oli paljon ihmisiä. Teksti sanoo: Jeesuksen seurassa kulki suuri joukko ihmisiä. Hänellä ei ollut enää paljoa aikaa opettaa ihmisiä, sillä näiden sanojen jälkeen hänen tiensä kävi kärsimykseen ja kuolemaan Golgatalla.

 • Ensimmäinen on aina perusta

  11.6.2015  

  Jumala aloitti luomistyönsä ensimmäisenä päivänä, kun hän nimitti luomansa valon päiväksi. Näin ainakin inhimillisesti ajattelemme ensimmäisen Mooseksen kirjan alkua lukiessamme. Jeesus nousi kuolleista viikon ensimmäisenä päivänä. Kymmenen käskyn ensimmäistä käskyä Luther nimittää pääkäskyksi, kaikkein suurimmaksi ja korkeimmaksi käskyksi.

 • Minunpas Afrikkani ja sinunpas lähetystyösi

  9.6.2015  

  Hei, olen Karoliina ja olen lähetyslapsi. Aina mun pitää kertoa mistä olen kotoisin. No kun en ole. Ja sitten ne saa selville että olen kasvanut KENIASSA! Aina mun pitää avautua, millainen lapsuus mulla oli ja miten kahden maan välillä sukkulointi on vaikuttanu mun psyykeen. Aina mun pitää kertoa jännittäviä leijonatarinoita.

 • Kadottaminen ja löytäminen

  4.6.2015  

  Täällä tavallisessa arjessa me voimme kadottaa tavaran ja sitten olemme iloisia kun se löytyy. Mutta miksi pitäisi aivan tieten tahtoen kadottaa, jotta voisi löytää? Tällaista vertausta Jeesus käyttää, kun hän opettaa miten opetuslapsen on oltava valmis luopumaan täällä monenlaisesta ja ottamaan vastaan maailman taholta epämiellyttäviä asioita.

 • Nuorten oikeus, kirkon velvollisuus

  4.6.2015  

  Muutosten aikana, esimerkiksi hallituksen vaihduttua, painotetaan keskusteluissa usein kansalaisten oikeuksia. Niin nytkin. Lasten oikeudesta varhaiskasvatukseen käydään välillä vilkastakin ajatusten vaihtoa, kun hallitusohjelmaan on kirjattu esimerkiksi päivähoitoryhmien kasvattaminen ja subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaaminen puolipäiväiseksi, jos toinen vanhemmista on kotona.

 • Toimi ja minä

  4.6.2015  

  Pitkäaikainen kansanedustaja Toimi Kankaanniemi kärähti. Iltapäivälehdet ja sähköiset viestimet hyökkäsivät salamana miehen kimppuun. Jälleen tuli todistettua, että valtamedia se vasta elääkin navan alle sijoittuvista jutuista, vaikka välillä väitetään herätysliikkeillä olevan vain ne asiat mielessä.

 • Tiesitkö tämän uskosta: Mihin pappeja tarvitaan?

  27.5.2015  

  Augsburgin tunnustuksen viides artikla käsittelee kirkon virkaa. Heti aluksi lausutaan kaksi tärkeää totuutta: ”Jotta saisimme tämän uskon, on asetettu evankeliumin opettamisen ja sakramenttien jakamisen virka.” Siis: viran tarkoitus on saattaa ihmiset kristilliseen uskoon. Tähän pappeja tarvitaan!

 • Piispa otti raikkaasti kantaa kirkon viestintään

  27.5.2015  

  Kirkko ja kirkollinen viestintä ovat aina ympäröivän yhteiskunnan puristuksessa. ”Muukalaisia me olemme”, on vanha, mutta edelleen oikeaan osuva sanonta. Piispa Seppo Häkkinen otti raikkaasti kantaa kirkolliseen viestintään kirkkopäivien yhteydessä pidetyillä kirkon viestintäpäivillä. Viestintä ei kaikilta osiltaan ole ollut onnistunutta. Häkkinen vertasi kirkollista viestintää enkeliin.

 • Mikä ohjaa opetusta?

  27.5.2015  

  Kolme opiskelijajärjestöä ja Seta ry, jonka tavoitteisiin muun muassa kuuluu lainsäädännön muuttaminen niin, että henkilön sukupuoli perustuu juridisesti hänen omaan ilmoitukseensa, ovat julkaisseet koulujen ja opettajien käyttöön materiaalin otsikolla Älä oleta.

Sleyn messut
Raamattu tutuksi
Avioliittoleiri
Seniorikurssi
Soli Deo Gloria
Raamattu- ja lähetysteologiset päivät
Isät ja isot pojat

Jotta ilosanoma leviäisi

Liisi Saarimaa (toimivapaalla)