Sanansaattaja

 • Lue Sanansaattaja 48/2015 -näköislehtenä

  25.11.2015  

  Sanansaattaja-lehti ilahduttaa lukijoitaan jakamalla numeron 48/2015 avoimesti verkossa alkavan adventinajan kunniaksi.  

 • Kohtaako Kuningas kuuron kansan?

  25.11.2015  

  Vanha kirkkovuosi päättyi viime sunnuntaina Kristuksen kuninkuuden sunnuntaihin. Ensi sunnuntai, josta uusi kirkkovuosi alkaa, on ensimmäinen adventti. Sen teemana on ”Kuninkaasi saapuu nöyränä”. Odotamme taas Jeesuksen syntymäjuhlaa, mutta samalla odotamme häntä saapuvaksi takaisin maan päälle kunnian kuninkaana.

 • Pelimies pelimiehiä vastaan

  25.11.2015  

  – Minä olen erittäin hyvä pelaamaan erästä peliä. Pelaan sitä lähinnä kesällä, ilta-aikaan, siinä puolen yön lähestyessä. Minua vastaan pelaa neljä nuorta miestä. Minulla ei ole joukkuetovereita, pelaan yksin heitä vastaan. Silti olen tähän saakka ollut tässä pelissä täysin voittamaton, aloitti Martti Pyykönen saarnansa Maata Näkyvissä -festareilla 15. marraskuussa.

 • Yhden saarnan mies

  24.11.2015  

  Pastori Matt Popovits kutsuu New Yorkissa kirkkoon sinkkuja, taiteilijoita ja lapsiperheitä. Viesti on yksinkertainen: saat tulla tyhjin käsin, Kristukselta saat kaiken.

 • Nyt sytytämme kynttilän

  24.11.2015  

  Raamattuni välissä on kolme kuolinilmoitusta: isäni, isoäitini ja mama Rebecca Noumdjalin. Tutustuimme Rebeccaan hänen asuessaan poikansa perheessä Kamerunin pääkaupungissa Yaoundéssa meidän perheemme mennessä sinne lähetystyöhön 90-luvun lopulla.

 • Pariisi ja pelko

  18.11.2015  

  Euroopan ytimessä, Pariisissa, terroristit iskivät ihmisjoukkoihin. Noin 130 täysin ulkopuolista sai surmansa ja yli kolmesataa loukkaantui hengenvaarallisesti. Pelkoa yritettiin ajaa Eurooppaan. Maanosan avoimet yhteiskunnat ovat haavoittuvia, mutta avoimuus on myös niiden vahvuus.

 • Parasta, mitä festareilla voi tapahtua

  17.11.2015  

  Maata Näkyvissä -festarit olivat viime viikonloppuna. Joku kysyi, että sujuuko festarit jo ihan rutiinilla. Tämän tapahtuman äärellä ei ole rutiinista tietoakaan. Festarit ovat aina Jumalan antama ihmeellinen mahdollisuus.

 • Paljonko kello mahtaa olla?

  13.11.2015  

  Joko Kristuksen paluu on lähellä? Isä yksin tietää eikä kukaan muu. Toki me voimme tutkia Jumalan ilmoitusta. Pyhässä Raamatussa Jeesus antaa monia ajanmerkkejä, jotka kuvaavat aika selkeästi maailman tilaa aikana, jolloin hänen paluunsa on lähellä. Sanomat sodista, maanjäristyksistä ja nälänhädästä ovat meille tuttuja sekä Raamatusta että iltauutisista.

 • Valhemittareilla ei saa oikeaa tulosta

  11.11.2015  

  Suomalaisista kansansaduista on tuttu tarina hölmöläisistä, jotka kantoivat valoa sisälle säkissä, mutta valo ei vain lisääntynyt. Viisas Matti ohjasi heitä tekemään ikkunan. Ikkunasta innostuneena hölmöläiset tekivät niin suuren ikkunan, että koko talo sortui. Myöskään peiton jatkaminen siten, että leikattiin pala yläpäästä ja ommeltiin se jalkopäähän, ei osoittautunut viisaaksi ratkaisuksi.

 • Väsähtäneet opin vartijat

  11.11.2015  

  Kirkolliskokous oli paljon vartijana, kun se viime viikolla päätti virsikirjan lisävihkoon tulevista virsistä. Kirkolliskokousedustajat aloittivat yhtenä aamuna työskentelynsä kajauttamalla komeasti Satumaa-tangon, mitä hätäisimmät saattoivat luulla jopa ennakoinniksi tulevista valinnoista.

 • Isän rooli voisi kasvaa

  4.11.2015  

  Lähes jokainen isä kokee varmaan olevansa riittämätön isä eikä kyse ole vain ajan ja jaksamisen rajallisuudesta ja riittämättömyydestä. Vanhassa luterilaisuudessa on Raamattuun vedoten annettu isälle suuri vastuu hengellisenä kasvattajana. Lutherin katekismuksesta löydämme tämän ajatuksen. Sen edessä suuri osa isistä kokee itsensä entistä kelvottomammaksi. Mutta tarvitsisiko sittenkään?

 • Turvapaikanhakijat välittämisen kohteeksi

  3.11.2015  

  Tämän tästä tapaan kristittyjä ystäviäni jumalanpalveluksissa tai muissa hengellisissä tilaisuuksissa. Hiljaisella äänellä nostetaan esille kysymys turvapaikanhakijoista: ”Onkohan tässä meneillään muslimien maailmanvalloitus”. He selvästi pelkäävät.

 • Anteeksiantaminen ilman varauksia

  31.10.2015  

  Anteeksiantaminen on elämän suuria teemoja. Se ei ole mikään rooli näytelmässä, vaan asia, jota opetellaan keskellä elämän vaivaa. Armahtavaa mieltä opetellaan kodeissa puolisoitten kesken ja lasten kanssa, samoin muissa ihmissuhteissa. Eikä se totisesti ole aina helppoa! Mutta anteeksiantaminen pitää elämää pystyssä, sovittaa riitoja ja tuo lämpöä sydämiin.

 • Lopulta kyse on nälkäisten ruokkimisesta

  28.10.2015  

  Evankeliumiyhdistys on saanut uuden kotimaantyön johtajan. Juhana Tarvaisen kausi alkaa marraskuun ensimmäisenä päivänä. Viereiseltä sivulta voimme lukea hänen ajatuksiaan ja uutisen hänen siunaamisestaan uuteen toimeen. Siunauspuheessaan nykyinen kotimaantyön johtaja Markku Niemelä, joka on tehnyt pitkän työrupeaman Evankeliumiyhdistyksessä, korosti uskonopin tärkeyttä.

 • Berliinissä ihmettelemässä ja oppimassa

  27.10.2015  

  Kevään Sanansaattaja Extrassa Erkki Koskenniemi kirjoitti ”Steglitzin ihmeestä”. Hän oli vieraillut Saksan tunnustuksellisen luterilaisen kirkon Pyhän kolminaisuuskirkossa Berliinissä.

Sleyn messut
Raamattu tutuksi
Äitien ja tyttöjen Tähtiviikonloppu
Nuorten aikuisten viikonloppu

Jotta ilosanoma leviäisi

Samuli Luomaranta