Sanansaattaja

 • Vapauttava ilo

  1.9.2015  

  Syyskauden harrastukset käynnistyvät parasta aikaa. Kalentereihin sovitellaan merkintöjä. Koululaisperheiden arjelle luodaan rytmi, jonka tahdissa pimeys ja loska selätetään. Meidän perheessä yksi aloittaa huuliharpun, toinen ukulelen, välillä uidaan, jumpataan ja pelaillaan. Viikonloppuna palaudutaan ja levätään.

 • Lesken ropo

  27.8.2015  

  Mooseksen laissa Israelin kansaa käskettiin kohtelemaan yhteiskunnan heikoimpia armeliaasti (2. Moos. 2:22), koska itse Israelin Jumalakin oli leskiä, orpoja ja muukalaisia kohtaan oikeudenmukainen (5. Moos. 10:18). Valitun kansan keskuudessa heitä kohtaan tuli menetellä oikeudenmukaisesti (5. Moos. 24:17; 27:19) jakamalla heille osa kymmenyksistä (5. Moos.

 • Annettuna tosiasiana

  26.8.2015  

  Seitsemänkymmentä vuotta sitten Suomessa syntyi yhtenä päivänä, 24.8.1945, lähes viisisataa lasta. Sitä pidetään yhden päivän syntyvyyden Suomen ennätyksenä. Vuosina 1945–1949 Suomessa syntyi vuosittain yli 100 000 lasta. Näistä noin seitsemänkymmentä vuotta sitten syntyneistä käytetään nimitystä suuret ikäluokat.

 • Gospelilla Goljatteja vastaan

  26.8.2015  

  Kyllä me hämmästyisimme, jos yhtäkkiä palaisimme vuoteen 1980 ja Evankelisille Musiikkimessuille. Niin huima on ollut muutos kolmenkymmenen viiden vuoden kuluessa. Oli halpoja kitaroita ja vahvistimia sekä hirveitä kosketinsoittimia. Mutta oli myös valtava palo ja into. Koko ajan tuli uusia bändejä, lauluryhmiä ja nousevia gospelnimiä.

 • Tiesitkö tämän uskosta: Voiko kristitty olla sotilas?

  21.8.2015  

  Poliisi ampui nuoren miehen, joka uhkasi räjäyttää itsensä ja kahdeksantoista panttivankia. Tekikö poliisi oikein? Saako kristitty poliisi tehdä noin? Harva ajattelee, ettei poliisi tuossa tilanteessa saa ampua. Eikä Raamattu opeta niin. Se puhuu esivallasta ja sen miekasta. Raamatun mukaan esivalta on jopa Jumalan palvelija.

 • Tohtori Rakkaus

  21.8.2015  

  Rakkaustutkija Jason Lepojärvi rakastaa perhettään, ystäviä, työtovereita ja ohikulkijoita. Tutustuminen C. S. Lewisin radikaaliin rakkauden teologiaan on saanut näkemään lähimmäisen uusin silmin. Tehdään tämä heti alussa selväksi.

 • Jeesus, parantajamme

  21.8.2015  

  Opetuslapset kysyivät Jeesukselta synnin ja sairauden syy-yhteyttä. Kysymys oli tärkeä ja myös pelastushistoriallisesti oikeutettu. Tunsivathan opetuslapset Vt:n syntiinlankeemuskertomuksen ja sen ajallisetkin seuraukset, joissa isien pahat teot kantautuvat sukupolvien taa. Ihmiskunta ja yksityinen ihminen kantaa suunnatonta synnin ja sen seurauksien taakkaa.

 • Tarjottiin parasta mahdollista

  19.8.2015  

  Elokuussa monissa seurakunnissa järjestetään uusien koululaisten siunaaminen jumalanpalvelusten yhteydessä. Niin tehtiin myös itsensä tutkimisen sunnuntaina Pyhän sydämen kappelissa. Siunattaviksi kutsuttiin kaikkia lapsia. Koko joukko ei sopinut kappelin pitkän alttarikaiteen ääreen, niin paljon heitä tuli. Lyhyt siunaushetki oli koskettava.

 • Viisaudesta ja tyhmyydestä

  18.8.2015  

  Viisaus on asia tai ominaisuus, jota yleisesti arvostetaan – ainakin teoriassa. Käytännössä elämä menee kuitenkin usein sitä rataa, että monet muut tekijät, kuten vaikkapa valta tai vallanhimo, peittoavat viisauden. Järjen käyttö ei ole kaikkialla suotavaa eikä edes sallittua, vaan se ajetaan nurkkaan tai kaappiin, jos mahtavammat intressit ovat uhattuina.

 • Tekopyhistä pyhiksi

  13.8.2015  

  Israelin kansa välitti muille kansoille Jumalan sanan. Sen tuli itsekin elää siitä sanasta. Mooseksen istuimella, niin kuin Jeesus sanoi, istui sanan opettajia. Hän osoitti heidän työnsä tärkeyden sanomalla: ”Tehkää siis niin kuin he sanovat ja noudattakaa heidän opetustaan.”

 • Koululainen tarvitsee syliä

  13.8.2015  

  Elämän siirtymävaiheisiin kuten koulun aloittamiseen liittyy epävarmuutta, yksinäisyyttä ja hylätyksi tulemisen pelkoa. Tämä vanhempien kannattaa pitää mielessä silloinkin, kun oma ekaluokkalainen näyttää reippaalta ja on kouluun menosta innostunut. 

 • Seurakunta kasvattaa paimeneksi

  13.8.2015  

  Teologiksi kasvamassa -raportissa vuodelta 2013 silloinen Kirkon tutkimuskeskuksen tutkija Kati Niemelä osoitti teologian opiskelijoiden jakautuvan karkeasti kolmeen samankokoiseen ryhmään tarkasteltaessa osallistumista seurakuntien perustoimintaan.

 • Mitä koulussa oikein opetetaan?

  13.8.2015  

  Omilta alakouluajoiltani lukuvuoden alkamiseen liittyvät vahvasti eräät virret, joita laulettiin joko luokassa tai koulun yhteisessä aamunavauksessa. Yksi useimmin lauletuista oli Totuuden Henki, johda sinä meitä. Sen sisältö on alkanut itselleni avautua vasta aikuisiällä, onhan sen sanasto pienelle koululaiselle aika haastavaa. Oli jännittävää miettiä, minkälaista Luojan käsiala on.

 • "Oletko sinä se tuleva?"

  6.8.2015  

  Sunnuntain evankeliumiteksti on pieni katkelma Matteuksen luvusta 11, joka tulisi ensin lukea kokonaisuudessaan. Teksti puhuu vain Jeesuksen voi-huudoista niille kaupungeille, joissa useimmat hänen voimateoistaan olivat tapahtuneet, siitä etteivät ne olleet tehneet parannusta.

 • Sley osti toimitilat Kokkolasta

  6.8.2015  

  Evankeliumiyhdistyksellä on nyt viikon vanha toimintatila aivan Kokkolan kaupungin ytimessä. Hallintojohtaja Heikki Kymäläinen ja toiminnanjohtaja Lasse Nikkarikoski tekivät viime viikon torstaina kaupat Kokkolan TUL-seurojen Tuki ry:n kanssa noin 350 neliön entisen liiketilan hankkimisesta Sley toimintatilaksi.

Sleyn messut
Raamattu tutuksi
Isät ja isot pojat
Virtaa metsästä -suunnistusviikonloppu
Lähde liikkeelle

Jotta ilosanoma leviäisi

Hanna Penttinen