Sanansaattaja

 • Kirkastusvuorella

  31.7.2014  

  Jumalan tahto löytyy Raamatusta

 • Kutsulle uskolliset

  31.7.2014  

  Kutsulle uskolliset

 • Kuka on suurin?

  30.7.2014  

  Kuka on suurin? Kun olin pieni, tahdoin tulla suureksi. Lieneeköhän olemassa ketään lasta, joka ei haluaisi kasvaa isoksi? Oikeastaan haaveilin aikuisuuden lisäksi olevani jonain päivänä huomattava kirjailija. Nyt olen tyytyväinen tavallinen enkä halua erityiseksi. Kirjoitan kutsumukseni ja oman itseilmaisuni vuoksi. Varsinkin vastustan juuri fyysistä isontumista eli siis painonnousua.

 • Levy Virtain Evankeliumijuhlan hyväksi

  30.7.2014  

  Eero levytti ”Äidin rukouksen” Virtain Evankeliumijuhlan hyväksi Saara Järvinen pyysi poikaansa Eero Järvistä tekemään hengellisen levyn, jonka tuotto lahjoitetaan Virtain Evankeliumijuhlan järjestämiseen vuonna 2016. Järvisen perhe oli toteuttamassa edellistä Evankeliumijuhlaa Virroilla sekä työn puolesta seurakunnassa että aktiivisina Sleyn osaston jäseninä.

 • Kyselijän paikalla

  24.7.2014  

  Kyselijän paikalla

 • ”Ei tuomio oo vääräkään”

  23.7.2014  

  ”Ei tuomio oo vääräkään” Vapausrangaistuksia valvova Rikosseuraamuslaitos, Rise, on julkaissut Jukka Muiluvuoren kirjoittaman teoksen Vaasan vankilan, alun perin kruununvankilan, ”linnan” historiasta sen perustamisvuodesta 1863 vuoteen 2013. Samalla on tullut selvitetyksi Suomen vankeinhoidon historiaa aina 1700-luvulta alkaen.

 • Armeijassa välillä ”hajoaa” mutta myös oppii

  22.7.2014  

  Armeijassa välillä ”hajoaa” mutta myös oppii – Elämässä tällä hetkellä parasta on vapaus, enää varuskunnan rajat eivät rajoita elämää. Lasse Karjalainen kotiutui armeijasta muutama viikko sitten alikersanttina. Vuosi armeijassa oli kristitylle miehelle monella tapaa haasteellinen mutta myös antoisa. 

 • Aarrearkku 
kannattaa avata

  21.7.2014  

  Aarrearkku kannattaa avata ”Uskovaisuus ei tarkoita sitä, että olisi itse ponnisteltava uskon eteen. Mutta jos on aarrearkun äärellä, kannattaa avata se arkku ja katsoa, mitä kaikkea sieltä löytyy”, sanoi Keskustan puoluesihteeri, teologian ylioppilas Timo Laaninen SuomiAreenassa Porissa.  

 • Olet Jumalan perheen jäsen!

  17.7.2014  

  Olet Jumalan perheen jäsen! Yhteisöillä ja yrityksillä on erilaisia organisaatiokaavioita, joilla pyritään kuvaamaan miten erilaisten jäsenten yhteenliittymä toimii. On jo pitkään puhuttu synergia eduista. Yhteisöllä on enemmän voimaa synnyttää tulosta, jos se on oikealla tavalla organisoitunut. Silloin se myös toimii tarkoitusperänsä mukaan.

 • Tervettä kansallistuntoa

  16.7.2014  

  Tervettä kansallistuntoa

 • Unelmana kanttorin työ

  15.7.2014  

  Unelmana kanttorin työ Kanttorin työ on monipuolista. Ja se on Sari Pyykösen tie. Sen hän on saanut kokea jo useasti. Tänä kesänä hän toimii kesäkanttorina Sallassa. Sari Pyykönen, 23, opiskelee kirkkomusiikkia Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Helsingissä. Sibiksessä hän aloittaa syksyllä maisterivaiheen opinnot.

 • Makupaloja 
Maltalta

  14.7.2014  

  Makupaloja Maltalta Ei järviä, ei jokia, ei metsiä eikä vuoria. Kirkasta merivettä ja kaunista kalkkikiveä sen sijaan joka puolella. Korvissa kaikuu kieli, joka sekoittaa toisiinsa arabiaa, italiaa ja englantia. Joskus tuntuu vähän siltä kuin olisi Lähi-Idässä, vaikka onkin Euroopassa. Risteyksessä ollaan joka tapauksessa. 

 • Kuluttava kiivaus

  11.7.2014  

  Jumala ei katso syntiä sormiensa läpi. Hän on kiivas Jumala, jolla on yksinoikeus määritellä, mikä on hyvää ja pahaa, väärää tai oikeaa. Ja oikein onkin horjumatta puoltaa sitä, mikä on totta ja oikeaa, kuten vanhassa hengellisessä laulussa lauletaan. 

 • Kapakasta kirkoksi

  11.7.2014  

  Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley) valitsi viisi vuotta sitten toimintansa tunnuslauseeksi Tervetuloa kotiin. Silloin ei vielä voitu tietää, miten osuvasti tuolla sanaparilla voitaisiin kuvata tämän hengellisen järjestön toimintaa vuodesta toiseen. 

 • Kolme naista ensimmäiselle työkaudelle Lahdessa

  11.7.2014  

  Mirjam Harju aloittaa syyskuussa ensimmäisen kolmivuotisen työkautensa Japanissa. Kaksi ensimmäistä vuotta kuluvat kieliopintojen parissa. Työn painopiste on seurakuntien lapsi- ja diakoniatyössä, mutta tarkemmat työtehtävät selviävät myöhemmin.

Sleyn messut
Raamattu tutuksi
Hame- ja housuväen avioliittoleiri
Raamattukurssi

Jotta ilosanoma leviäisi

Olli Koskenniemi