Sanansaattaja

 • Maahanmuuttajat huomioon evankelisessa liikkeessä

  28.7.2015  

  Maahanmuuttajien kohtaamiseen on syytä keskittyä lapsiperheiden ohella tulevien vuosien Evankeliumijuhlissa. Myös lähetystyön tarve Suomessa kasvaa, muistuttaa Afganistanissa yhteyksiä muslimioppineisiin luonut pastori Jari Rankinen.

 • Kohokohtia 
rippikoulusta

  27.7.2015  

  Olin hiljattain rippikoululeirillä. Konfirmaatio-päivänä muistelimme yhteistä rippikouluaikaa. Leirin yksi kohokohta oli gospel-ilta rannassa. Seurakuntanuortemme yhtye esitti ja laulatti nuoren seurakunnan veisuja. Yksi lauluista oli Evankeliumi, jonka rippikoulunuoremme valitsivat myös konfirmaatiolaulukseen.

 • Ainoa Totuus

  23.7.2015  

  ”Isä, pyhitä meidät totuudessa; sinun sanasi on totuus.” Tällä rukouksella on moni Evankeliumiyhdistyksen saarnamies aloittanut saarnansa. Tässä rukouksessa pyydämme, että Jumala pyhittäisi meidät sanallaan ja tunnustamme, että hänen sanansa on totuus. Tunnustamme Jumalan ainoaksi pyhäksi, ainoaksi vanhurskaaksi ja ainoaksi totuudelliseksi. Hän on vieläpä itse Totuus.

 • Maassa maan tavalla

  22.7.2015  

  Kansamme suuri enemmistö näyttää antaneen itselleen ”luvan” Suvivirren (571) veisaamiseen tai laulamiseen julkisissa tilanteissa. Suomalaiset haluavat tunnustaa näin myös uskonnollisen osan yhteisestä historiastaan, jonka kristillisyydestä on todisteita ainakin 800-900 vuoden ajalta. 

 • "Nyt on kirkon aika evankelioida"

  21.7.2015  

  Espoonlahden kirkkoherra Jouni Turtiainen tuntee pääkaupunkiseudun seurakuntaelämän. Nykyisessä virassaan kuudetta vuotta toimiva Turtiainen työskenteli aikaisemmin Lappeenrannassa Lauritsalan seurakunnassa ja sitä ennen 30 vuotta Vantaalla. 

 • Korkealta näkee kauas

  16.7.2015  

  Monelle meistä korkea mäki tai vuori muodostaa hyvän tarkkailupisteen, josta näkee eteen- ja taaksepäin. Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla varttuneelle yksi tällainen paikka on Simpsiön vuori, joka laakean Lapuan keskellä kohoaa noin 130 metriä ylemmäksi merenpintaa ja 80 metriä yli ympäröivän lakeuden.

 • Yhteisöllisyyden reformaatio

  15.7.2015  

  Keski-Pohjanmaalla esiintyneiden evankelisten herätysten juurilla elettiin todeksi sitä alkuperäistä yhteisöllisyyttä, joka oli leimannut kristillisiä herätyksiä aiemminkin. Myöhemmissä herätyksissä opetus yhteisöllisyydestä, käytännön avusta ja tuesta uskovien välillä, on vain jäänyt hiukan sivuun kovassa ajan riennossa.

 • Maan kiekko oli leikkikalunani

  14.7.2015  

  Suomenlinnan Rantakasarmilla heinäkuun ajan esillä oleva näyttely pysäyttää ja puhuttelee kävijöitä.

 • Kuljetut ja kulkemattomat tiet

  13.7.2015  

  ”Tuntuuko sinusta pahalta kohdata kulkematta jäänyt tie?”

 • Jeesus opettaa vihollisenrakkautta

  9.7.2015  

  Olen lukemattomia kertoja kuullut, että vain lähimmäisenrakkauden vuoksi kristillinen usko on edelleen mielekäs. Lähimmäisenrakkaudesta on tehty ylin auktoriteetti, jolla kaikki tulisi perustella ja mitata. Tosiasiassa näin perustellaan usein ihmisen haluttomuutta taipua Kristuksen sanan alle. Kirkkoon kuulumisen mielekkyyttä perustellaan sillä, että kirkko tekee hyvää.

 • Kirkko vai jees-mies?

  9.7.2015  

  Kansankielessä tunnetaan käsite ”mukava mies” tai jees-mies. Hän on harmiton, kumartelee kaikille eikä joudu kenenkään kanssa kiistoihin. Mielikuva jees-miehestä ei kuitenkaan ole paras mahdollinen. Nuorison kielenkäytössä ”ihan jees” tarkoittaa aivan muuta. Ihan jees voi olla särmikäskin. Ennen muuta hän seisoo omalla perustallaan hyvällä itsetunnolla. Siitä syystä häntä myös arvostetaan.

 • Ensi kesänä Virroilla

  9.7.2015  

  Evankeliumijuhlan virtolaiset järjestäjät pitävät tärkeänä tavoitteena saada myös herätysliikettä tuntemattomat ja Raamatun vieraantuneet ihmiset koolle sanan äärelle.

 • Nuorisoherätyksen aikoja

  9.7.2015  

  Kävin rippikoulun vuonna 1980 ja konfirmaatiopäiväni oli kuudes heinäkuuta. Tuosta ajasta on kulunut jo 35 vuotta, mutta edelleenkin muistelen aikakautta lämpimin ajatuksin. Näin jälkikäteen voin selkeästi nähdä, että Ylihärmässä elettiin tuolloin nuorisoherätysten aikoja.

 • Kesäjuhlien puhutteleva sanoma

  1.7.2015  

  Evankeliumijuhlaan Sastamalaan kokoontui viime viikonvaihteessa noin 17000 ihmistä. Juhlakentällä oli silmiinpistävän paljon nuoria ja lapsiperheitä. Yksi puhutteleva sanoma oli siis se, että Evankeliumijuhla, hengellinen kesäjuhla, kutsuu kaikenikäisiä juhlijoita. Pääjuhlan ohjelma oli suunnattu myös nuorille.

 • Brysselin yllätys

  30.6.2015  

  Työmatkallani Brysselissä istahdin kahville pieneen kuppilaan. Katuvilinää ihmetellessäni saatoin nähdä, kuinka islamisoitunut kaupunki on. Muutos on ollut suuri niiden kahdenkymmenen vuoden aikana, joina olen kaupungissa vieraillut. Brysselin asukkaista joka neljäs on muslimi. Tämä tarkoittaa yhteensä 300 000 ihmistä. Sama tilanne on Belgian muissakin suurissa kaupungeissa.

Sleyn messut
Raamattu tutuksi
Avioliittoleiri
Seniorikurssi
Soli Deo Gloria
Raamattu- ja lähetysteologiset päivät
Isät ja isot pojat

Jotta ilosanoma leviäisi

Liisi Saarimaa (toimivapaalla)