Sanansaattaja

 • Valta ei vaihdu – esivalta kyllä

  22.4.2015  

  Vaalien jälkeen tiedotusvälineet uutisoivat näyttävästi vallan vaihtuneen. Demokraattisessa yhteiskunnassa vaaleilla valittu edustuksellinen esivalta voi vaihtua. Suomessa muutokset poliittisten puolueiden välillä ovat yleensä aika pieniä.

 • Taivaassa odotetaan sinua kotiin

  22.4.2015  

  Jeesus sanoi: "Älköön sydämenne olko levoton." Opetuslapset olivat huolissaan, koska kaikki näytti päättyvän onnettomasti. Mutta Jeesus opetti, että näin tulee tapahtuakin. Hän on menossa valmistamaan heille asuinsijaa Isän kotiin. Tuon tilan hän valmisti ottamalla kantaakseen koko maailman kaikki synnit. Vain sovittamalla maailman synnin sen saattoi tehdä.

 • Pääsiäisyllätys

  21.4.2015  

  Pääsiäisen ajan vietin mieheni kanssa Dubaissa, tuossa kummallisessa siirtotyöläisten rakentamassa superlatiivien kaupungissa, jossa aurinko porottaa lähes aina. Pääsiäisen viettäminen muslimimaassa vaivasi etukäteen hiukan mieltäni, kunnes nettisivuja tutkimalla huomasin, että kaupungista löytyykin yllättävän paljon kirkkoja.

 • Tiesitkö tämän uskosta: Kuka Jumala on?

  16.4.2015  

  Kuka on kristittyjen Jumala? Onko kristityillä ja esimerkiksi muslimeilla sama Jumala?

 • Hyvä Paimen, lampaiden portti

  16.4.2015  

  Puhe oikeista ja vääristä paimenista on vakava aihe. Jeesus puhuu varkaista ja rosvoista. Miten ne eroavat oikeasta paimenesta? Oikea paimen tulee tarhaan portista, rosvo kiipeää sinne muualta. Mitä tämä merkitsee tänään? Jos lammashuone on Jumalan uskovien joukko, miten sen luo tullaan? Eikö siten kuin Jeesus opetti: hänen itsensä kautta.

 • Tulevaisuuden näköaloja

  16.4.2015  

  Suomalaiset käyttävät toivottavasti ahkerasti oikeuttaan äänestää eduskuntavaaleissa, vaikka vaihtoehtojen selvittäminen ei kovin helppoa olekaan. Edelliset sukupolvet kutsuivat äänestämistä kansalaisvelvollisuuden täyttämiseksi. Velvollisuus saattaa kuulostaa aikamme ihmisestä vastenmieliseltä. Kuvaako muutaman viimeisen vaalin heikko äänestysaktiivisuus juuri tätä?

 • Uusi avioliittolaki heikentää perheen vakautta

  16.4.2015  

  Sukupuolineutraali avioliittolaki ajettiin läpi niin kovalla kiireellä, että lain lapsivaikutuksia ei koskaan tutkittu.

 • Olet lähtijä tai lähettäjä

  9.4.2015  

  Ensimmäisen pääsiäisen jälkeisen sunnuntain evankeliumiteksti kuvaa, miten ylösnoussut Vapahtaja ilmestyi opetuslapsille ja antoi heille tehtävän, jota me kutsumme lähetyskäskyksi. Lähetyskäsky on talletettuna Raamatussa jopa viisi kertaa: se löytyy kaikista neljästä evankeliumista sekä lisäksi Apostolien teoista.

 • Maidottoman pashan resepti

  7.4.2015  

  Mea Salon jutussa (Sanansaattaja nro 14-15/2015) "Ruokaa kaikille ruokavaliosta riippumatta" maidottoman pashan reseptistä oli jäänyt puuttumaan 1 desilitran verran vettä. Kokeneet kokit sen ehkä hoksasivat mutta harrastajille seuraavassa resepti uusiksi. Maidoton pasha

 • Kuoli ja haudattiin

  7.4.2015  

  Suremaan jäävien kannalta kuolema tuntuu aina tulevan kutsumattomana vieraana. Niin tapahtui myös Golgatan päivänä, pitkänäperjantaina. Apostolit joutuivat syvän surun, jopa kauhun valtaan. Kaikki se, mitä Jeesuksen varaan oli laskettu, tuntui valuneen veren mukana Golgatan kalliolle. Ristiltä otettiin alas eloton ruumis, joka vietiin vieraan ihmisen hautaan.

 • Jeesus tiesi

  7.4.2015  

  On lohdullista, että ihmiset, joita arjessa kohtaan, eivät näe ajatuksiini. Häpeäisin arvostelevia, itsekkäitä, pahoja ja syntisiä aatoksiani enkä olisi taatusti ainoa laatuani. Olen kiitollinen myös siitä, että en tiedä kuin pienen osan siitä, millaisia ajatuksia kanssaihmisissä aiheutan.

 • Palmusunnuntai viittaa täydelliseen lahjaan

  26.3.2015  

  Hiljaisen viikon kynnyksellä pysähdymme evankeliumitekstissämme seuraamaan Jeesuksen ja hänen opetuslastensa matkaa. Tapaamme heidät Jerusalemin mahtavassa temppelissä. Voimme ajatella, että Jeesus on tullut sinne hiljentyäkseen ennen kärsimysviikon lopputapahtumia, rukoillakseen Isältä voimaa ja rohkeutta tulevaa varten.

 • Ristinjuhlien aikaan

  25.3.2015  

  Kesäaikaan siirtyminen ajoittuu tänä vuonna palmusunnuntaihin. Palmun oksat ja niiden kotoisat korvikkeemme, pajunkissat, muistuttavat meitä pohjoisen asukkaita kesästä ja alkavasta keväästä.

 • Sananvapaudesta

  24.3.2015  

  Viime viikkoina sananvapaus on ollut paljon esillä. Sitä on varsinkin Euroopassa puolustettu näyttävin mielenilmaisuin, joissa on ollut mukana eri valtioiden ylimpää johtoa. Vapaus on ihmiselämän perusoikeuksia ja sitä tulee puolustaa kaikin mahdollisin tavoin. Mutta vapauteen, kuten myös sananvapauteen, sisältyy aina suuri vastuu.

 • Pelastuksemme on ihme

  19.3.2015  

  Marian päivän aiheena on ihme. Kiitoslaulussaan Maria ylistää Jumalaa siitä, että Jumala on tehnyt hänelle ihmetekojaan. Marian ylistys nousee hyvin henkilökohtaisesta kokemuksesta. Hän ylistää Jumalaa nimenomaan siitä, että hän saa olla Jumalan pelastussuunnitelman välikappaleena. Hänelle, alhaiselle, Jumala on tehnyt suuria.

Sleyn messut
Raamattu tutuksi
Hoitavan sanan sielunhoitopäivät
Avioliittoleiri
Seniorikurssi
Soli Deo Gloria
Raamattu- ja lähetysteologiset päivät

Jotta ilosanoma leviäisi

Mirjam Harju