Sanansaattaja

 • Tuomio on tulossa, kiiruhda Jeesuksen luo!

  20.11.2014  

  Jumala antoi kansalleen lain, joka vaati täydellisyyttä ja se on ohjannut ihmiskuntaa sittemmin käyttäytymisessä kuuliaiseen suuntaan. Kaiken aikaa on ollut mukana myös armon evankeliumi, Jeesus, Vapahtaja, joka luomisesta asti on kutsunut ihmisiä yhteyteensä. Tässä jännitteessä ihmiset sitten ovat tarttuneet Jumalaansa tai luopuneet hänestä.

 • Mistä kiittäisin?

  19.11.2014  

  Kiitollisuushaaste

 • Tilinpäätös ja uusi alku

  19.11.2014  

  Neljä vuotta sitten toimintansa aloittaneet kirkkovaltuustot ja seurakuntaneuvostot astuvat vuoden lopussa syrjään. Uudet luottamushenkilöt on valittu tilalle. Moni entinen myös uusi valtakirjansa. Millainen oli nykyisten luottamusmiesten kausi? Millaisista hedelmistä heidät muistetaan? Eri puolilla Suomea on hyvin erilaisia kokemuksia.

 • Kiitollisuushaaste

  19.11.2014  

  Muutama viikko sitten rakas ystäväni haastoi minut facebookissa leviävään kiitollisuushaasteeseen. Piti miettiä joka päivä viisi tärkeintä kiitollisuuden aihetta. Olen niin laiska tuossa sosiaalisen median käytössä, että listaaminen tyrehtyi jo muutaman päivän kuluttua. Huomasin kuitenkin, että tehtävä vaikutti ajatteluuni.

 • Valveilla sanan valossa

  14.11.2014  

  Herramme kehottaa tässä hyvin painokkailla sanoilla valvomiseen. Olkaa varuillanne, valvokaa eli pysykää hereillä, olkaa valppaina. Ainakin noilla sanoilla näitä Jeesuksen sanoja voitaisiin kääntää Suomen kielelle. Jeesuksen opetuksen mukaan kristityn perusasenne tässä maailmassa on tällainen valvomisen asenne.

 • Painava ja pätevä peruste

  13.11.2014  

  Valtio-opin professori Kaisa Herne ei hyväksy uskonnollisia perusteluja poliittisten päätösten perusteeksi. Näin hän julisti Helsingin Sanomissa 5. marraskuuta Vieraskynä-palstalla. Kirjoituksen tarkoituksena näkyi selkeästi niin sanotun tasa-arvoisen avioliittoaloitteen läpimenon ajaminen eduskunnassa.

 • Lobbarit

  11.11.2014  

  Lobbareiden ammattikunta tuli meidän suomalaisten syvempään tietoisuuteen EU-jäsenyyden myötä. Olemme tulleet huomaamaan, että EU:n ytimessä asiat eivät etene ellei käytetä lobbausta eli kulissien takana vaikuttamista. Meistä suomalaisista tuntuu epäreilulta, että tällaiset epädemokraattiset keinot ovat käytössä demokraattisessa päätöksenteossa.

 • Isälle olisi paljon asiaa

  6.11.2014  

  Jumala on antanut isän ja äidin tehtävälle erityisarvon, joka ylittää kaiken muun arvon ja aseman, missä ihminen voi olla, kirjoittaa luterilaisuuden hengellinen isä, Martti Luther Isokatekismuksessa. Hän korostaa vanhempien merkitystä ohi inhimillisten vikojen ja puutteiden Jumalan luomakunnan järjestyksessä.

 • Tuoreita tuomareita

  6.11.2014  

  Suoritan tällä hetkellä työharjoittelua Maata Näkyvissä -festareiden toimistolla. Oman mausteensa touhuun tuo se, että harjoittelunohjaajani on takavuosien ripari-, koulu-, opiskelu- ja kämppäkaverini, minkä lisäksi soitan hänen kanssaan samassa bändissä ja pyyhin hänellä toistuvasti squash-kentän parkettia. On aika jännää nähdä läheinen ystävänsä tekemässä työtään.

 • Nyt on kiire!

  30.10.2014  

  Evankeliumi kertoo ihmisistä, joilla oli valtava tehtävä ja kova kiire. Tämä kaikki liittyi aivan tiettyyn tilanteeseen. Jeesus oli lähtenyt Galileasta ja oli nyt matkalla kohti Jerusalemia. Siellä piti kaiken toteutua niin kuin ennustukset olivat sanoneet. Nyt Herra lähetti omansa liikkeelle paikkoihin, joihin hän oli tulossa.

 • Rauhaa ja Jumalan läheisyyttä

  29.10.2014  

  Pyhäinpäivänä muistelemme poisnukkuneita rakkaitamme. Emme tee sitä kuitenkaan siten kuin Japanissa. Lähetystyöntekijä Hiroaki Yoshimura kertoo, että Japanissa palvotaan edesmenneiden omaisten henkiä. Raamatussa on kuningas Saulin kohdalla varoittava esimerkki yhteydenpidosta vainajahenkiin.

 • Kansanopistojen kohtalonvuodet

  28.10.2014  

  Suomessa toimii tällä hetkellä noin yhdeksänkymmentä kansanopistoa. Lukumäärä on suuri ja se on pysynyt yllättävän vakaana yhteiskunnan koulutuspolkujen murroksessa. Nyt valtiovallan selkeä tahtotila on vähentää kansanopistojen ylläpitäjien määrää ja koota niitä joko alueellisesti tai aatteellisesti vahvemmiksi yksiköiksi.

 • Ketä sinä kunnioitat?

  23.10.2014  

  Evankeliumiteksti on ote pidemmästä välikohtauksesta Jeesuksen, sokean miehen ja fariseusten välillä. Juuri parannettu sokeana syntynyt mies ja varmaan myös hänen vanhempansa ovat heränneessä tilassa. He ovat huomanneet, että Jeesus edustaa totuutta. Vielä he eivät kuitenkaan tarkasti tiedä, kuka Jeesus on.

 • Armo ei ole poispäin katsomista tai lain hylkäämistä

  23.10.2014  

  Kristikansa on rukoillut vuosituhansien ajan Herran siunauksessa, että Jumala kirkastaisi sille kasvonsa. Rukous on edelleen yhtä ajankohtainen kuin Vanhan testamentin aikana ja Uuden testamentin syntyaikoina. Erämaavaelluksella juutalaisen kansan demokraattisella päätöksellä haluttiin antaa Jumalan kasvoille uusi muoto, kultainen sonni. Sitä oli helpompi lähestyä kuin Siinain vuoren Jumalaa.

 • Pahuuden juurilla

  23.10.2014  

  "Uskovaiset voisivat vaikka itse aloittaa siitä, että eivät enää julkisuudessa kutsuisi homoseksuaaleja pahoiksi ihmisiksi.” Mistä nettiväittäjä kavereineen on saanut tuollaisen käsityksen? Kuka meistä kutsuu homoiksi suuntautuneita pahoiksi? Kuka kutsuu alkoholisteja tai rikollisia pahoiksi? Kuka sanoo maahanmuuttajia pahoiksi? Asioiden tilaan on syynsä ja niistä seuraa yhtä ja toista.

Sleyn messut
Raamattu tutuksi
Öljyvärimaalauksen intensiivikurssi

Jotta ilosanoma leviäisi

Timo Nisula