Sanansaattaja

 • Himmeämpi aurinko pahoille?

  11.9.2014  

  Etelä-Sudanin heimojen väliset veriset ristiriidat, sotilaalliset yhteenotot Sudanin kanssa, al-Shabaab-liikkeen järjestämät erityisesti kirkkoihin kohdistuvat terrori-iskut Keniassa, Venäjän ja Ukrainan välinen kriisi. Tässä muutama median viime kuukausina nostama vihollisuusasetelma pelkästään Sleyn lähetyskentiltä.

 • Kirkon ääni ei ole vaaleilla valittavissa

  10.9.2014  

  Joitakin vuosia sitten kyseltiin aktiivisesti, kuka voi puhua kirkon äänellä. Vaihtoehdoiksi tarjottiin luonnollisesti piispoja ja pappeja, kirkolliskokousta, piispainkokoustakin. Silloin myös masinoitiin ihmisiä eroamaan kirkosta, jos tietyissä hallinnollisissa ratkaisuissa ei päästä jotakin ihmisryhmää tyydyttäviin tuloksiin. Kymmeniätuhansia ihmisiä erosi kirkosta.

 • Aikuiskarkotin?

  9.9.2014  

  Ravintola asetti pääsykiellon lapsille. Hotellia markkinoidaan ”lapsivapaana”. Häiden kerrotaan olevan K18. Kauppakeskukseen asennetaan teinikarkotin eli laite, joka luo korkeataajuista ääntä, jonka lapsen kehittyvä kuuloaisti kokee epämiellyttävänä. Yleisöosastolla ihmetellään, miksi kärrykansan täytyy päästä bussiin.

 • Se meni nauhalle

  4.9.2014  

  Jeesus on kiinnostunut meidän puheistamme. Tämä saattaa hätkähdyttää. Nykymaailmahan pursuaa sanoja. Muistitikulla on enemmän tekstiä kuin keskiaikaisen luostarin kirjastossa. Napin painallus, ja sanojen tulva vyöryy kotiimme. Vastaat puhelimeen ja puhut tuhansia sanoja. Ja Jeesus sanoo: Jokaisesta turhasta sanasta tehdään tuomiopäivänä tiliä. Hän on pelottavan kiinnostunut puheistamme.

 • Että hekin meissä olisivat

  3.9.2014  

  Kirkkomme piispat ovat julkaisseet kuusi teemaa, joilla he kutsuvat yhteyteen. Uskontunnustuksemme kolmannen uskonkappaleen mukaan lausumme uskovamme pyhän yhteisen seurakunnan, pyhäin yhteyden. Tämä yhteys syntyy aina Jumalan sanan ja sakramenttien vaikutuksesta. Se on ennen kaikkea syntisten ihmisten yhteyttä Jumalaan. Ihmisten välinen yhteys on siis seurausta uskosta Jeesukseen.

 • Pekka Laukkarinen: Esiintyminen antaa adrenaliinia

  2.9.2014  

  Teini-ikäinen Pekka Laukkarinen alkoi tehdä lauluja, jotta tytöt huomaisivat hänet. Yritys epäonnistui. Sittemmin mies on löytänyt vieläkin vaativamman yleisön – pikkulapset.

 • Kaksi ajankohtaista rukousta

  2.9.2014  

  Elokuisena lauantaina ugandalainen anglikaanipappi Medad Birungi seurueineen oli kulkemassa kohti Lappia. Seurueeseen kuului yksi maanmies, kaksi brittiä ja kaksi suomalaista.

 • Rajalinjoja

  28.8.2014  

  Maailmassa ei näytä enää olevan selvää rajaa pyhän ja kelvottoman, luvallisen ja luvattoman välillä. Se, mikä kymmenen tai viisitoista vuotta sitten yleisesti tunnustettiin ja tiedettiin Raamattuun perustuvan kristillisen uskon vastaiseksi, näyttää tänään olevan niin sanotun yleisen mielipiteen, toisinaan kristilliseksikin kutsutun ajattelutavan hyväksymää.

 • Kaukana katekismuksen opetuksista

  27.8.2014  

  Tiedotusvälineet voivat saada aikaan paljon hyvää. Niillä on parhaimmillaan valvontatehtävä päättäjiin nähden. Siksi tiedotusvälineitä kutsutaan myös neljänneksi valtiomahdiksi esivallan lainsäädäntötehtävän, toimeenpanovallan ja tuomiovallan ohella. Tiedotusvälineiden rinnalle on viimeisten vuosien aikana kiilannut myös some, sosiaalinen media. Sen toiminta on usein arvaamatonta.

 • Selkä seinää vasten

  27.8.2014  

  Selailin facebook-seinääni alaspäin melkein vuoteen 2007 asti. Häpeä omasta viisastelusta ja pikkuvanhuudesta kasvoi tasaisesti ja kävi aika ajoin sietämättömäksi. Löysin vinksahtaneen akateemisesti suuntautuneen runoilijanalun, jonka äkkiväärä kynä tuotti eksistentiaalissävyisiä, ”elämänkokemusta” huokuvia kiteytyksiä olemisen ristiriidoista.

 • Jumalan suoraa puhetta

  21.8.2014  

  Jeesus menee synagogaan ja häneen loukkaannutaan. Kaikki, mitä hän siellä tekee, on siinä, että hän lukee pyhää kirjoitusta Jesajan kirjasta, mitä siellä kirjoitettaan hänestä itsestään. Miten tämä kuulostaa niin tutulta? Jeesukseen loukkaannutaan toisinaan myös tänään, kirkossa.

 • Lapsilla on paha olla

  20.8.2014  

  Osa uusperheiden vanhemmista on valmis luopumaan omista lapsistaan, jotka ovat syntyneet aiemmista liitoista tai suhteista. Kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten määrä on 90-luvun alkupuolelta lähes kaksinkertaistunut. Heitä oli noin vuosi sitten jo lähes 18 000. Uusperheiden vanhemmista osa tarjoaa itse murrosikäistä lastaan huostaan otettavaksi, uutisoitiin taannoin.

 • Jumalanpalveluksen äärellä

  19.8.2014  

  Nykyaikana on pelkästään Suomen evankelisluterilaisen kirkon piirissä monenlaisia messuja ja jumalanpalveluksia. On dance-messua, Elvis-messua, sateenkaarimessua ja vaikka mitä messua, jotka eivät välttämättä enää muistuta kristillistä jumalanpalvelusta ollenkaan. Halutaan tarjota kansalle ”leipää ja sirkushuveja”, jotta sillä lailla saataisiin jälleen kirkot täyteen.

 • Jeesus puhuu suunsa puhtaaksi

  14.8.2014  

  Jumalan armoa ja rauhaa Kristuksessa rakkaat veljet ja sisaret. Tämän päivän evankeliumiteksti päättyy itkuun ja hammasten kiristykseen. Nyt julistetaan lakia sen ankarimmassa asteessa. Jeesus puhuttelee kuulijoitaan äärimmäisen ankarasti. Tämä puhesarja alkaa jo siitä, kun Jeesus ratsastaa Jerusalemiin.

 • Todistaminen puhutti teologisilla päivillä

  14.8.2014  

  Raamattu- ja lähetysteologisilla päivillä perehdyttiin todistamiseen, hyviin tekoihin ja retoriikkaan sekä pelattiin jalkapalloa. Sleyn Raamattu- ja lähetysteologiset päivät alkoivat Karkun evankelisella opistolla viime sunnuntaina. Kolmen päivän mittaisen tapahtuman teemana oli todistus. Jari Rankinen avasi tapahtuman kertomalla ensimmäisestä omasta todistamiskokemuksestaan.

Sleyn messut
Raamattu tutuksi
Hame- ja housuväen avioliittoleiri
Lähde liikkeelle -viikonloppu 17.-19.10.2014 Karkun evankelisessa opistossa
Tytöt 24.-26.10.2014 Karkun evankelisella opistolla
Suuremmoinen sommitelma
Öljyvärimaalauksen intensiivikurssi

Jotta ilosanoma leviäisi

Anne Saari