Sanansaattaja

 • Jumalan suoraa puhetta

  21.8.2014  

  Jeesus menee synagogaan ja häneen loukkaannutaan. Kaikki, mitä hän siellä tekee, on siinä, että hän lukee pyhää kirjoitusta Jesajan kirjasta, mitä siellä kirjoitettaan hänestä itsestään. Miten tämä kuulostaa niin tutulta? Jeesukseen loukkaannutaan toisinaan myös tänään, kirkossa.

 • Lapsilla on paha olla

  20.8.2014  

  Osa uusperheiden vanhemmista on valmis luopumaan omista lapsistaan, jotka ovat syntyneet aiemmista liitoista tai suhteista. Kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten määrä on 90-luvun alkupuolelta lähes kaksinkertaistunut. Heitä oli noin vuosi sitten jo lähes 18 000. Uusperheiden vanhemmista osa tarjoaa itse murrosikäistä lastaan huostaan otettavaksi, uutisoitiin taannoin.

 • Jumalanpalveluksen äärellä

  19.8.2014  

  Nykyaikana on pelkästään Suomen evankelisluterilaisen kirkon piirissä monenlaisia messuja ja jumalanpalveluksia. On dance-messua, Elvis-messua, sateenkaarimessua ja vaikka mitä messua, jotka eivät välttämättä enää muistuta kristillistä jumalanpalvelusta ollenkaan. Halutaan tarjota kansalle ”leipää ja sirkushuveja”, jotta sillä lailla saataisiin jälleen kirkot täyteen.

 • Jeesus puhuu suunsa puhtaaksi

  14.8.2014  

  Jumalan armoa ja rauhaa Kristuksessa rakkaat veljet ja sisaret. Tämän päivän evankeliumiteksti päättyy itkuun ja hammasten kiristykseen. Nyt julistetaan lakia sen ankarimmassa asteessa. Jeesus puhuttelee kuulijoitaan äärimmäisen ankarasti. Tämä puhesarja alkaa jo siitä, kun Jeesus ratsastaa Jerusalemiin.

 • Todistaminen puhutti teologisilla päivillä

  14.8.2014  

  Raamattu- ja lähetysteologisilla päivillä perehdyttiin todistamiseen, hyviin tekoihin ja retoriikkaan sekä pelattiin jalkapalloa. Sleyn Raamattu- ja lähetysteologiset päivät alkoivat Karkun evankelisella opistolla viime sunnuntaina. Kolmen päivän mittaisen tapahtuman teemana oli todistus. Jari Rankinen avasi tapahtuman kertomalla ensimmäisestä omasta todistamiskokemuksestaan.

 • Ongelmaksi tuli erehtyvä enemmistö

  13.8.2014  

  Rohkeuttahan se osoittaa, jos kirkollisessa lehdessä ilmoittaa mielipiteekseen sen, että Jeesus erehtyy. Näin teki teologian tohtori Kari Kuula Kotimaan saarnakolumnissaan viime viikolla. Kuula tuli takavuosina tunnetuksi monille täysin vieraasta Paavali-tulkinnastaan sekä homoseksuaalisuutta käsittelevästä selvityksestä, johon hän laati lausunnon piispainkokouksen pyynnöstä.

 • Syrjivä media

  12.8.2014  

  Sanomalehdet sekä televisio ja radio ovat viime vuosina muuttuneet erittäin paljon ja nopeasti. Eikä muutos ole ollut kaikilta osin parempaan suuntaan.

 • Totuus ja harha

  7.8.2014  

  Ensi sunnuntain aihe on ”Totuus ja harha”. Vaikka totuus ja harha ovat toistensa vastakohtia, niiden välinen raja usein hämärtyy tai hämärretään. Tuloksena on ”Totuus-market” sinun-totuuksineen ja minun-totuuksineen. Suhteellinen ja ihmiskeskeinen subjektiivinen totuus pannaan leikkimään totuuden virkaa.

 • Kirkon kulttuuripalkinnon paikka?

  6.8.2014  

  Turun yliopiston arkeologian oppiaineen tutkijat ja opiskelijat tarkentavat juuri nyt Suomen varhaista historiaa oikein kouriintuntuvasti. Koko kulttuurimme on ollut sidoksissa kristilliseen uskoon 700–800 vuoden ajan. Esi-isämme ja -äitimme ovat tavanneet toisiaan vuosisatoja monilla tavoin kristillisissä viitekehyksissä. Meitäkään ei olisi ilman noita kohtaamisia.

 • Koko kirkko kaivetaan esille Kaarinan Ravattulassa

  5.8.2014  

  Turun yliopiston arkeologian oppiaine jatkaa elokuun alusta alkaen kaivaustutkimuksia Suomen vanhimmalla kirkonpaikalla Kaarinan Ravattulan Ristimäellä. Aiempien vuosien kahden, kolmen viikon sijasta nyt kaivaustyöhön uskotaan löytyvän rahoitus kahden kuukauden ajaksi. 

 • Kesän kuumin nimi Ruotsissa

  5.8.2014  

  Ruotsin kirkosta kuuluu aina jotain uutta ja erikoista, vaan harvemmin mitään vanhaa ja apostolista. Ensimmäinen nainen Ruotsin kirkon johdossa, Antjé Jackalén, nousi Almedalenin politiikkaviikon kuumimmaksi nimeksi Gotlannin Visbyssa heinäkuun alussa. Valinnan suoritti PR-toimisto, jonka asiakkaisiin kirkko lukeutuu.

 • Jumalan tahto löytyy Raamatusta

  31.7.2014  

  Pietari kuvataan evankeliumeissa henkilönä, joka on opetuslapsista se, joka toimii ensimmäisenä. Niin tässäkin. Ensi hämmästyksestä toivuttuaan hänellä on käytännönläheisenä miehenä valmis toimintasuunnitelma: Jaakobin ja Johanneksen kanssa hän voisi kätevästi pystyttää lehvämajat Jeesukselle ja molemmille arvovaltaisille vieraille.

 • Kutsulle uskolliset

  31.7.2014  

  Eräs kirkolliskokousedustaja ilmaisi mediassa, että lähetystyöhön ei tarvitse enää mennä. Jos moskeija ilmaantuu naapurustoon, voi käydä viemässä pullapussin tervetulolahjaksi. Pullapussin vieminen naapurille voi olla oikein hyvä tapana aloittaa seurustelu uuden naapurin kanssa. Mutta lähetystyöstä, hengellisestä, henkisestä tai aineellisesta auttamisesta kristitty ei voi kieltäytyä.

 • Kuka on suurin?

  30.7.2014  

  Kun olin pieni, tahdoin tulla suureksi. Lieneeköhän olemassa ketään lasta, joka ei haluaisi kasvaa isoksi? Oikeastaan haaveilin aikuisuuden lisäksi olevani jonain päivänä huomattava kirjailija. Nyt olen tyytyväinen tavallinen enkä halua erityiseksi. Kirjoitan kutsumukseni ja oman itseilmaisuni vuoksi. Varsinkin vastustan juuri fyysistä isontumista eli siis painonnousua.

 • Levy Virtain Evankeliumijuhlan hyväksi

  30.7.2014  

  Saara Järvinen pyysi poikaansa Eero Järvistä tekemään hengellisen levyn, jonka tuotto lahjoitetaan Virtain Evankeliumijuhlan järjestämiseen vuonna 2016. Järvisen perhe oli toteuttamassa edellistä Evankeliumijuhlaa Virroilla sekä työn puolesta seurakunnassa että aktiivisina Sleyn osaston jäseninä.

Sleyn messut
Raamattu tutuksi
Hame- ja housuväen avioliittoleiri
Raamattukurssi
Lähde liikkeelle -viikonloppu 17.-19.10.2014 Karkun evankelisessa opistossa

Jotta ilosanoma leviäisi

Turkka Aaltonen