Sanansaattaja

 • Siunaukseen kuuluu vapaus

  29.4.2016  

  Jeesus halusi varustaa apostolinsa ja koko kristikunnan eli apostolista uskoa tunnustavat kristityt hyvin ennen kuin hän kuoli, astui alas tuonelaan ja ylös taivaaseen. Jeesus opetti oppilaitaan kääntymään Isän puoleen hänen nimessään. Hän rohkaisi opetuslapsiaan monella tavalla.

 • ”Jos toiminta kääntyy liiaksi sisäänpäin, home alkaa itää”

  29.4.2016  

  Sleyn viime elokuussa Kokkolasta hankkimissa toimitiloissa käynnistyvät pian muutostyöt. Kaupungissa halutaan panostaa erityisesti tavoittavaan työhön.  

 • Vieraanvaraisuus ei 
olekaan yksinkertainen asia

  29.4.2016  

  Piispainkokous keskusteli huhtikuun alun kokouksessaan piispainkokouksen asettaman työryhmän selvityksen pohjalta, miten muiden kirkkojen jäsenet voisivat osallistua ehtoolliselle tai saarnata Suomen evankelisluterilaisessa kirkossa.

 • Peilin edessä

  22.4.2016  

  Evankeliumissa Jeesus kertoo, että  Pyhä Henki paljastaa maailmalle, mitä on synti, tuomio ja vanhurskaus. Jeesus selittää sanojaan seuraavasti: ”Synti on siinä, että ihmiset eivät usko minuun, vanhurskaus tulee julki siinä, että minä menen Isän luo ettekä te enää näe minua, ja tuomio on siinä, että tämän maailman ruhtinas on tuomittu.”     

 • Ilo tulee suurimmasta lahjasta

  21.4.2016  

  Kristus on valmistanut meille täydellisen pelastuksen. Siihen emme voi emmekä saa mitään lisätä. Hyvillä teoilla ei saada autuutta eikä ylläpidetä uskoa. Mutta Jumalan tahto meitä kohtaan on, että teemme hyviä tekoja.

 • Kuolemasta elämään

  16.4.2016  

  Puhuin muutama vuosi sitten viimeistä kertaa mummoni kanssa puhelimessa. En ymmärtänyt tai ehkä halunnut ymmärtää lähdön olevan lähellä. Tiesin kyllä hänen olevan sairaalassa keuhkokuumeen vuoksi. Jeesuksen opetuslapset eivät halunneet erota Vapahtajasta. He eivät olisi halunneet päästää Mestariaan kärsimyksiin, kuolemaan ja taivaaseen.

 • Kirkolle on annettu tehtäväksi kastaa

  15.4.2016  

  Tanskan kulttuuri- ja kirkkoministeri Manu Sareen on kehottanut kotisivuillaan viime viikolla, etteivät papit kastaisi turvapaikanhakijoita ”heidän itsensä tähden.” Tanskassa on parhaillaan 250–300 turvapaikanhakijaa, jotka odottavat pääsyä kristilliselle kasteelle.

 • Hyvä Paimen ja alipaimenet

  8.4.2016  

  Viisi sanaa täyttä totta: ”Minä olen se hyvä paimen.” Hyvä Paimen, Jeesus Vapahtajamme, on kertonut tekstin edellä ”Minä olen” sanojen merkitystä. Hän on portti ja ovi, jonka kautta mennään sisälle pelastuksen omistamiseen ja Jumalan valtakuntaan ajassa ja taivaassa. Kirkkoraamattu 1938 sisältää 10:14 jakeessa yhden pienen sanan.

 • Uhanalaiset: kirkko ja Kirkko

  6.4.2016  

   Maassamme vihitään käyttöön tänä vuonna Utsjoen seurakunnan Karigasniemen uusi kappeli. Se on tänä aikana merkittävä uusi kirkkorakennus. Sleyn Helsingin Luther-kirkko palautetaan helluntaina uudistettuna siihen alkuperäiseen käyttöön, johon sen rakentajat, evankeliset isät ja äidit, ovat sen tarkoittaneetkin. Molemmissa vietetään suurta juhlaa. On ilon aika.

 • Saamme suuren lahjan ja rauhan

  29.3.2016  

  Kiirastorstai kertoo kirkkovuodessa erityisellä tavalla ehtoollisesta. Ahdit, pääsiäisen ajan kärsimystien pysähdyspaikkojen hetkipalvelusten tekstit, kertovat kiirastorstaina siitä, miten Jeesus asetti ehtoollisen apostoliensa läsnä ollessa. Ehtoollinen on armonväline niin kuin kaste ja Jumalan sanakin. Niitä käyttäen Jumalan Pyhä Henki synnyttää ja ylläpitää uskoa Jeesukseen, Vapahtajaan.

 • Ikivanha raamattukurssi rakkaudesta

  23.3.2016  

  Kirkkoisä Augustinuksen esimerkki rohkaisee saarnaajia ottamaan julistuksessaan riskejä ja unohtamaan sisäsiisteyden.

 • Aurinko nousee idästä

  18.3.2016  

  Jeesus suoritti kolme vuotta kestävän julkisen toimintansa pääosin pohjoisessa, Galilean maakunnassa. Gennesaretinjärven rannoilla hän piti vuorisaarnansa, ruokki muutamalla leivällä ja kalalla tuhansia, paransi sairaita. ’Jeesus lähti sieltä ja tuli Jordanin itäpuolta kulkien Juudean alueelle’, kertoo Markus (Mark. 10:1).

 • Lähetykselle liian vähän sijaa työntekijäkoulutuksessa

  17.3.2016  

  Lähetysteologi Jaakko Rusama nosti kirkon kansainvälisen työn arviointipäivässä vahvasti esiin huolensa siitä, että teologian maisterin, kanttorien ja Diakonia-ammattikorkeakoulun koulutukseen ei kuulu yhtään pakollista kurssia lähetysteologiasta, missiologiasta eikä lähetystyöstä.

 • Palmusunnuntain riemusta tuomiovaatimuksiin

  16.3.2016  

  Tulevana sunnuntaina vietämme palmusunnuntaita. Siitä alkaa hiljainen viikko. Suomessa palmunoksia kuvaavat pajunoksat, joihin on alkanut aueta pajunkissoja. Ne antavat aavistuksen pitkän talven jälkeen koittavasta keväästä, elämän ja kasvun ihmeestä. Palmusunnuntaina muistellaan kirkkovuodessa Jeesuksen ratsastamista aasin varsalla Jerusalemiin.

 • Laulu on entisen alkoholistin uskontunnustus

  11.3.2016  

  Tutkija yllättyi siitä, miten tärkeitä hengelliset laulut olivat rankasta päihteiden väärinkäytöstä toipuneille ihmisille.

Sleyn messut
Raamattu tutuksi
Meistä kiinni -viikonloppu on suunnattu alle 30-vuotiaille nuorille aviopareille ja naimisiin aikoville
https://keokarkku.fi/lyhytkurssi/isien-ja-tyttojen-viikonloppu/
https://keokarkku.fi/lyhytkurssi/avioliittoleiri/
https://keokarkku.fi/lyhytkurssi/raamattu-lahetysteologiset-paivat/

Jotta ilosanoma leviäisi

Samuli Luomaranta