Sanansaattaja

 • Evankelinen opisto avasi ovet turvapaikanhakijoille

  2.10.2015  

  Karkun evankeliselle opistolle tuli viime viikolla turvapaikanhakijoita Harjavallan ja Punkalaitumen vastaanottokeskuksista. He opiskelevat maahanmuuttajalinjalla suomea ja suomalaista kulttuuria.

 • Lapsellista

  1.10.2015  

  Ihminen mittaa kaikkea. Jo kouluissa ja leikeissä lapset laitetaan usein paremmuusjärjestykseen. Toiset osoittavat paikat ja arvioivat, mihin kuulut. Siksi on luonnollista, että Jeesuksen ympärillä olevat ja häntä kuulevat kysyvät, kuka on suurin Jumalan valtakunnassa. He ajattelevat, että tässäkin asiassa täytyy olla järjestys.

 • Jumalan työ ei ole päättynyt

  30.9.2015  

  Nykymaailma pyrkii usein työntämään Jumalan marginaaliin. Luonnollisella ihmisellä on virheellinen kuva Jumalasta. Ajattelemme, että Jumala ei puutu näkyvän maailman asioihin. Niin ajattelivat ihmiset esimerkiksi profeetta Sefanjan aikana. He sanoivat: ”Ei Jumala tee hyvää eikä pahaa.” Noista ihmisistä sanottiin, että he makasivat ”pohjasakkojensa päällä.”

 • Vieraana ja muukalaisena

  29.9.2015  

  Suomesta on tullut suosittu. Meiltä Pudasjärveltä Haaparantaan kirkkoherraksi siirtynyt Juha Rauhala kertoi vastikään mediassa, miten Haaparantaan matkakeskukseen saapuvilla pakolaisilla on vain yksi kysymys: ”Missä on Suomi?” Sama viesti on ollut esillä muissakin pakolaisvyörystä kertovissa lehtiartikkeleissa.  Suomi koetaan turvalliseksi.

 • Kohtaamisia pelikentällä

  25.9.2015  

  Harjavallan vastaanottokeskukseen, vanhan Satalinnan sairaalan tiloihin, sijoitettiin pikaisten järjestelyjen jälkeen syyskuun alussa noin sata turvapaikanhakijaa. Sleyn Porin messuyhteisössä järjestettiin talvivaatekeräys lähelle tulleiden pakolaisten auttamiseksi. Pian alettiin myös pohtia kohtaamisen mahdollisuutta ja hyvää muotoa vapaamuotoiselle tapaamiselle.

 • Hyvä sisään, paha ulos

  24.9.2015  

    Hän vastasi heille: ”Te tekopyhät! Oikein on Jesaja teistä ennustanut. Onhan kirjoitettu:

 • ”Ruvetkaa käymään kirkossa”

  23.9.2015  

  Otsikon kehotus ei tule papilta tai piispalta, ei myöskään luterilaisen kirkon työntekijältä tai aktiiviselta  suomalaiselta maallikolta. Saksan liittokansleri Angela Merkel kehotti näin Euroopan kristittyjä Bernin yliopistossa, missä hänelle edellisviikolla myönnettiin kunniatohtorin arvo.  Merkel kehotti tutustumaan kristinuskoon osallistumalla useammin jumalanpalveluksiin.

 • Tulevaisuuden ja toivon Jumala

  22.9.2015  

  Uskollisuus Jumalamme kaikkea on suurempi, julistaa virren 525 ensimmäinen säkeistö. Jumalan uskollisuus on jotakin ihmiselle täysin käsittämätöntä. Se on jotakin sellaista, johon emme itse koskaan tässä elämässä kykene, ja siitäkin huolimatta – ja kenties muun muassa siitä syystä – Kaikkivaltias on uskollinen.

 • HIV ei ole häpeä

  18.9.2015  

  Jaana Auvinen keräsi lähetin työstä liikenevänä vapaa-aikanaan aineistoa tutkimukseen, jonka tilaajana oli Sambian valtio.

 • Aarre sydämessä

  17.9.2015  

  Jokaisella ihmisellä on sydämessään aarre. Mitä tarkoittaa, joku että pitää jotakin aarteenaan?   Se tarkoittaa, että hän etsii jotakin, täyttää sydämensä sen kauneudella ja arvolla. Aarre on sellainen, joka saa ajattelemaan: ”jos minulla on tämä aarre, kaikki on hyvin.”  

 • Kristillisyyden vaikutus on laaja

  16.9.2015  

   Evankelinen herätysliike on aina ollut lähetystyötä rakastava liike. Jo ennen varsinaisen liikkeen perustamista oli liikkeen isällä, Fredrik Gabriel Hedbergillä, yhteyksiä saksalaisiin lähetystyötä tekeviin kristittyihin. Hänen kerrotaan myös tukeneen tätä työtä taloudellisesti.

 • Lähetystyö tuli tänne

  16.9.2015  

  Kristittyjen tehtäviin on ensimmäisten diakonien asettamisesta siis alusta asti kuulunut huolehtia sanan kylvämisen ohella myös ihmisten maallisista tarpeista. Tämän haasteen olisi pitänyt murtaa elintasomme nousun myötä kristittyjen sydämiä jo vuosikymmeniä sitten. ”Jos emme tee enemmän lähetystyötä, he tulevat pian tänne”, totesi eräs lähimmäinen vuosia sitten.

 • Seinäjoelle kaksi uutta työntekijää

  11.9.2015  

  Sleyn työyhteyteen liitettiin viime sunnuntaina Seinäjoella kaksi uutta työntekijää. Joona Vuorinen siunattiin Sleyn varhaisnuoriso- ja nuorisotyöhön Etelä- ja Keski-Pohjanmaalle. Maria Saarenpää tulee toimimaan Etelä-Pohjanmaalla osa-aikaisesti perhe- ja lapsityössä.

 • Vapaus, opetus ja vastuu uudessa tilanteessa

  10.9.2015  

  Sosiaalinen media on meidän aikamme uusi kanava. Se on nopea ja varmasti monella tavalla käyttökelpoinen yhteydenpidon ja tiedottamisen väline. Koko olemassaolonsa ajan siihen on myös kohdistunut voimakasta kritiikkiä. Yhden napinpainalluksen takana voi olla vihastuksissa kirjoitettu herjaus, nuoren ajattelemattomasti laittama kuva itsestään tai vihapuheeksi luokiteltava kannanotto.

 • Taivaan isä pitää huolen

  9.9.2015  

  1. Taivaan Isän huolenpito  

Sleyn messut
Raamattu tutuksi
Lähde liikkeelle

Jotta ilosanoma leviäisi

Anne Saari