Sanansaattaja

 • Pekka Laukkarinen: Esiintyminen antaa adrenaliinia

  2.9.2014  

  Teini-ikäinen Pekka Laukkarinen alkoi tehdä lauluja, jotta tytöt huomaisivat hänet. Yritys epäonnistui. Sittemmin mies on löytänyt vieläkin vaativamman yleisön – pikkulapset.

 • Kaksi ajankohtaista rukousta

  2.9.2014  

  Elokuisena lauantaina ugandalainen anglikaanipappi Medad Birungi seurueineen oli kulkemassa kohti Lappia. Seurueeseen kuului yksi maanmies, kaksi brittiä ja kaksi suomalaista.

 • Rajalinjoja

  28.8.2014  

  Maailmassa ei näytä enää olevan selvää rajaa pyhän ja kelvottoman, luvallisen ja luvattoman välillä. Se, mikä kymmenen tai viisitoista vuotta sitten yleisesti tunnustettiin ja tiedettiin Raamattuun perustuvan kristillisen uskon vastaiseksi, näyttää tänään olevan niin sanotun yleisen mielipiteen, toisinaan kristilliseksikin kutsutun ajattelutavan hyväksymää.

 • Kaukana katekismuksen opetuksista

  27.8.2014  

  Tiedotusvälineet voivat saada aikaan paljon hyvää. Niillä on parhaimmillaan valvontatehtävä päättäjiin nähden. Siksi tiedotusvälineitä kutsutaan myös neljänneksi valtiomahdiksi esivallan lainsäädäntötehtävän, toimeenpanovallan ja tuomiovallan ohella. Tiedotusvälineiden rinnalle on viimeisten vuosien aikana kiilannut myös some, sosiaalinen media. Sen toiminta on usein arvaamatonta.

 • Selkä seinää vasten

  27.8.2014  

  Selailin facebook-seinääni alaspäin melkein vuoteen 2007 asti. Häpeä omasta viisastelusta ja pikkuvanhuudesta kasvoi tasaisesti ja kävi aika ajoin sietämättömäksi. Löysin vinksahtaneen akateemisesti suuntautuneen runoilijanalun, jonka äkkiväärä kynä tuotti eksistentiaalissävyisiä, ”elämänkokemusta” huokuvia kiteytyksiä olemisen ristiriidoista.

 • Jumalan suoraa puhetta

  21.8.2014  

  Jeesus menee synagogaan ja häneen loukkaannutaan. Kaikki, mitä hän siellä tekee, on siinä, että hän lukee pyhää kirjoitusta Jesajan kirjasta, mitä siellä kirjoitettaan hänestä itsestään. Miten tämä kuulostaa niin tutulta? Jeesukseen loukkaannutaan toisinaan myös tänään, kirkossa.

 • Lapsilla on paha olla

  20.8.2014  

  Osa uusperheiden vanhemmista on valmis luopumaan omista lapsistaan, jotka ovat syntyneet aiemmista liitoista tai suhteista. Kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten määrä on 90-luvun alkupuolelta lähes kaksinkertaistunut. Heitä oli noin vuosi sitten jo lähes 18 000. Uusperheiden vanhemmista osa tarjoaa itse murrosikäistä lastaan huostaan otettavaksi, uutisoitiin taannoin.

 • Jumalanpalveluksen äärellä

  19.8.2014  

  Nykyaikana on pelkästään Suomen evankelisluterilaisen kirkon piirissä monenlaisia messuja ja jumalanpalveluksia. On dance-messua, Elvis-messua, sateenkaarimessua ja vaikka mitä messua, jotka eivät välttämättä enää muistuta kristillistä jumalanpalvelusta ollenkaan. Halutaan tarjota kansalle ”leipää ja sirkushuveja”, jotta sillä lailla saataisiin jälleen kirkot täyteen.

 • Jeesus puhuu suunsa puhtaaksi

  14.8.2014  

  Jumalan armoa ja rauhaa Kristuksessa rakkaat veljet ja sisaret. Tämän päivän evankeliumiteksti päättyy itkuun ja hammasten kiristykseen. Nyt julistetaan lakia sen ankarimmassa asteessa. Jeesus puhuttelee kuulijoitaan äärimmäisen ankarasti. Tämä puhesarja alkaa jo siitä, kun Jeesus ratsastaa Jerusalemiin.

 • Todistaminen puhutti teologisilla päivillä

  14.8.2014  

  Raamattu- ja lähetysteologisilla päivillä perehdyttiin todistamiseen, hyviin tekoihin ja retoriikkaan sekä pelattiin jalkapalloa. Sleyn Raamattu- ja lähetysteologiset päivät alkoivat Karkun evankelisella opistolla viime sunnuntaina. Kolmen päivän mittaisen tapahtuman teemana oli todistus. Jari Rankinen avasi tapahtuman kertomalla ensimmäisestä omasta todistamiskokemuksestaan.

 • Ongelmaksi tuli erehtyvä enemmistö

  13.8.2014  

  Rohkeuttahan se osoittaa, jos kirkollisessa lehdessä ilmoittaa mielipiteekseen sen, että Jeesus erehtyy. Näin teki teologian tohtori Kari Kuula Kotimaan saarnakolumnissaan viime viikolla. Kuula tuli takavuosina tunnetuksi monille täysin vieraasta Paavali-tulkinnastaan sekä homoseksuaalisuutta käsittelevästä selvityksestä, johon hän laati lausunnon piispainkokouksen pyynnöstä.

 • Syrjivä media

  12.8.2014  

  Sanomalehdet sekä televisio ja radio ovat viime vuosina muuttuneet erittäin paljon ja nopeasti. Eikä muutos ole ollut kaikilta osin parempaan suuntaan.

 • Totuus ja harha

  7.8.2014  

  Ensi sunnuntain aihe on ”Totuus ja harha”. Vaikka totuus ja harha ovat toistensa vastakohtia, niiden välinen raja usein hämärtyy tai hämärretään. Tuloksena on ”Totuus-market” sinun-totuuksineen ja minun-totuuksineen. Suhteellinen ja ihmiskeskeinen subjektiivinen totuus pannaan leikkimään totuuden virkaa.

 • Kirkon kulttuuripalkinnon paikka?

  6.8.2014  

  Turun yliopiston arkeologian oppiaineen tutkijat ja opiskelijat tarkentavat juuri nyt Suomen varhaista historiaa oikein kouriintuntuvasti. Koko kulttuurimme on ollut sidoksissa kristilliseen uskoon 700–800 vuoden ajan. Esi-isämme ja -äitimme ovat tavanneet toisiaan vuosisatoja monilla tavoin kristillisissä viitekehyksissä. Meitäkään ei olisi ilman noita kohtaamisia.

 • Koko kirkko kaivetaan esille Kaarinan Ravattulassa

  5.8.2014  

  Turun yliopiston arkeologian oppiaine jatkaa elokuun alusta alkaen kaivaustutkimuksia Suomen vanhimmalla kirkonpaikalla Kaarinan Ravattulan Ristimäellä. Aiempien vuosien kahden, kolmen viikon sijasta nyt kaivaustyöhön uskotaan löytyvän rahoitus kahden kuukauden ajaksi. 

Sleyn messut
Raamattu tutuksi
Hame- ja housuväen avioliittoleiri
Raamattukurssi
Lähde liikkeelle -viikonloppu 17.-19.10.2014 Karkun evankelisessa opistossa

Jotta ilosanoma leviäisi

Samuel Korhonen