Sanansaattaja

 • Hautakivien tarinat puhelimelle

  22.9.2016  

  Hämeenlinnan kaupungin historian kirjoittaja havahtui kerran hautakiviä Ahveniston hautausmaalla katsellessaan siihen, että hänhän tuntee nämä kaikki, kertoo Hämeenlinnan seurakuntayhtymän tiedotuspäällikkö Mikko Hieta. 

 • Rajattomuus lisää turvattomuutta

  21.9.2016  

  Ihmisellä on taipumus kuvitella olevansa kaikkivaltias. Suuruuden harha ei kuitenkaan tuo hyvinvointia vaan itseasiassa usein turvattomuutta ja kaikenlaista epävarmuutta. Belgiassa hyväksyttiin viime viikolla laki lasten eutanasiasta. Eutanasia-sanan taakse on piilotettu sana armomurha. Lailla siis pyritään takaamaan oikeus, että vaikeasti sairaiden lasten elämä voidaan päättää.

 • Vääriä vastakohtia

  19.9.2016  

  Elämässä tarvitaan kokonaisuuksien ymmärtämistä. Tämä koskee niin filosofiaa, taloutta, yhteiskuntaa, tiedotusta, ihmissuhteita, kasvatusta kuin teologiaakin. Asioitten pilkkominen pieniin osiin on välillä hauskaa ja auttaa ymmärtämään yksityiskohtia. Toisinaan keskusteluissa, tiedotuksessa ja puheissa kuitenkin asetetaan osasia väärällä tavalla toistensa vastakohdiksi.

 • Vapaudesta ei kannata luopua

  19.9.2016  

  Uskonpuhdistaja Martti Luther kirjoitti: ”Kristuksen Jeesuksen kautta tulet puhtaaksi, vanhurskaaksi ja autuaaksi, – tulet siksi hänen verensä kautta, jonka hän on sinun edestäsi ristillä vuodattanut. Se tekee sinut vapaaksi.”

 • Jeesus tuo elämän kuoleman keskelle

  9.9.2016  

  96 96 Normal 0 21

 • Perheenäiti ymmärtää etsijöitä

  9.9.2016  

  Sleyn nuorisotyön uusi toimistosihteeri Minna Lehrbäck rakastaa kirjoja ja virkistyy kirpputoreilla.   Minna Lehrbäck, 37, on elokuun viimeisinä päivinä tehnyt Sley nuorisotyön mainoksia ja esitteitä Tampereella. Lehrbäck aloitti elokuun puolivälissä uudessa nuorisotyön ja Evankelisten opiskelijoiden toimistosihteerinä. 

 • Lähetystyötä omassa kirkossa

  9.9.2016  

  Normal 0 21

 • Lesken ropo

  2.9.2016  

  Normal 0 21

 • Tampereella tavoitellaan omavaraisuutta

  1.9.2016  

  Tampereen Luther-talolla on alkanut pilottihanke, jonka tarkoituksena on kantaa Luther-talon toiminnan taloudellinen vastuu oman seurakunnan voimin.   Teksti: Hilla Ryösö  

 • Kitaristilegenda Jukka Tolonen: Jeesus auttoi irti huumeista

  31.8.2016  

  Muusikko Jukka Tolonen tuli uskoon vankilassa. Vaikea huumeriippuvuus jäi taakse ja elävä usko ja seurakuntayhteys tulivat tilalle. Viime keväänä hän vietti kolme kuukautta Sleyn Raamattukurssilla Karkussa.

 • Patteri ja bunkkeri

  31.8.2016  

  Keskustelu kristillisestä kirkosta nostaa aina välillä päätään. Norjan kirkon järjestöistä kertovassa artikkelissa on tästä yksi esimerkki. Lähempänä oleviakin esimerkkejä on. Suomessakin olemme viimeisten vuosien aikana lukeneet tapauksista, joissa suurikin määrä ihmisiä on jättänyt kokonaan kristillisen kirkon.

 • Kymmenen parani, yksi pelastui

  25.8.2016  

  Pyhäpäivän aihe ”kiitollisuus” sopii mielestäni huonosti saarnan teemaksi.  Tekstin ydin on nimittäin Jeesuksen parannusteko eikä kiittämisen tarpeellisuus. Tietenkin kiitos ja kiittäminen on välttämätöntä elämässä. Sitä opetetaan ja opiskellaan. Huono on, jos kotona tai koulussa ei opeteta lapsia kiittämään. Parhaiten lapsi oppii sen jäljittelemällä.

 • Elokuvasta huokuu tekijänsä maailmankuva

  25.8.2016  

  Klaus Härölle elokuva ei ole ensisijaisesti viihdettä. Palkittu ohjaaja pyrkii elokuvillaan välittämään jotain hyvää.  

 • Keisarilla voi olla halu Jumalaksi

  25.8.2016  

  Kuningas päätti tappaa kaksivuotiaat ja sitä nuoremmat poikalapset, koska tietäjät kertoivat, että oli syntynyt juutalaisten kuningas. Kuningas halusi ottaa Jumalan vallan ja määrätä ihmiselämästä. Kaikkea esivaltaa, siis vallanpitäjiä, voidaan pitää jossakin mielessä keisareina. Raamatun mukaan ei ole esivaltaa muuten kuin Jumalalta. Mutta esivalta ei ole Jumala!

 • ”On ihanaa tietää, että joku on tulossa käymään”

  22.8.2016  

  Pirkko Huokunan kodissa Helsingin Pohjois-Haagassa käy muutaman viikon välein vieraita Suomen Raamattuopiston lähimmäishankkeen kautta. Yhdessä käydään asioilla, ulkoillaan tai jutellaan keittiönpöydän ääressä.

Sleyn messut
Raamattu tutuksi
https://keokarkku.fi/lyhytkurssi/sielunhoitopaivat-2/
https://keokarkku.fi/lyhytkurssi/tyttojen-viikonloppu-2/
https://keokarkku.fi/lyhytkurssi/aidit-ja-tytot/
https://keokarkku.fi/lyhytkurssi/poikien-viikonloppu-2/
https://keokarkku.fi/lyhytkurssi/avioliittoleiri-liittyminen-sitoutuminen/
https://keokarkku.fi/lyhytkurssi/juoksuviikonloppu-2/
https://keokarkku.fi/lyhytkurssi/hame-housuvaen-seminaari/
Akvarelli- ja öjyvärimaalauskurssi
Jatkot Karkussa jonkun kesän avioliittoleirin käyneille

Jotta ilosanoma leviäisi

Pasi Palmu