Sanansaattaja

 • Armeijassa välillä ”hajoaa” mutta myös oppii

  22.7.2014  

  Armeijassa välillä ”hajoaa” mutta myös oppii – Elämässä tällä hetkellä parasta on vapaus, enää varuskunnan rajat eivät rajoita elämää. Lasse Karjalainen kotiutui armeijasta muutama viikko sitten alikersanttina. Vuosi armeijassa oli kristitylle miehelle monella tapaa haasteellinen mutta myös antoisa. 

 • Aarrearkku 
kannattaa avata

  21.7.2014  

  Aarrearkku kannattaa avata ”Uskovaisuus ei tarkoita sitä, että olisi itse ponnisteltava uskon eteen. Mutta jos on aarrearkun äärellä, kannattaa avata se arkku ja katsoa, mitä kaikkea sieltä löytyy”, sanoi Keskustan puoluesihteeri, teologian ylioppilas Timo Laaninen SuomiAreenassa Porissa.  

 • Olet Jumalan perheen jäsen!

  17.7.2014  

  Olet Jumalan perheen jäsen! Yhteisöillä ja yrityksillä on erilaisia organisaatiokaavioita, joilla pyritään kuvaamaan miten erilaisten jäsenten yhteenliittymä toimii. On jo pitkään puhuttu synergia eduista. Yhteisöllä on enemmän voimaa synnyttää tulosta, jos se on oikealla tavalla organisoitunut. Silloin se myös toimii tarkoitusperänsä mukaan.

 • Tervettä kansallistuntoa

  16.7.2014  

  Tervettä kansallistuntoa

 • Unelmana kanttorin työ

  15.7.2014  

  Unelmana kanttorin työ Kanttorin työ on monipuolista. Ja se on Sari Pyykösen tie. Sen hän on saanut kokea jo useasti. Tänä kesänä hän toimii kesäkanttorina Sallassa. Sari Pyykönen, 23, opiskelee kirkkomusiikkia Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Helsingissä. Sibiksessä hän aloittaa syksyllä maisterivaiheen opinnot.

 • Makupaloja 
Maltalta

  14.7.2014  

  Makupaloja Maltalta Ei järviä, ei jokia, ei metsiä eikä vuoria. Kirkasta merivettä ja kaunista kalkkikiveä sen sijaan joka puolella. Korvissa kaikuu kieli, joka sekoittaa toisiinsa arabiaa, italiaa ja englantia. Joskus tuntuu vähän siltä kuin olisi Lähi-Idässä, vaikka onkin Euroopassa. Risteyksessä ollaan joka tapauksessa. 

 • Kuluttava kiivaus

  11.7.2014  

  Jumala ei katso syntiä sormiensa läpi. Hän on kiivas Jumala, jolla on yksinoikeus määritellä, mikä on hyvää ja pahaa, väärää tai oikeaa. Ja oikein onkin horjumatta puoltaa sitä, mikä on totta ja oikeaa, kuten vanhassa hengellisessä laulussa lauletaan. 

 • Kapakasta kirkoksi

  11.7.2014  

  Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley) valitsi viisi vuotta sitten toimintansa tunnuslauseeksi Tervetuloa kotiin. Silloin ei vielä voitu tietää, miten osuvasti tuolla sanaparilla voitaisiin kuvata tämän hengellisen järjestön toimintaa vuodesta toiseen. 

 • Kolme naista ensimmäiselle työkaudelle Lahdessa

  11.7.2014  

  Mirjam Harju aloittaa syyskuussa ensimmäisen kolmivuotisen työkautensa Japanissa. Kaksi ensimmäistä vuotta kuluvat kieliopintojen parissa. Työn painopiste on seurakuntien lapsi- ja diakoniatyössä, mutta tarkemmat työtehtävät selviävät myöhemmin.

 • Sidoksissa 
Iltamessuun

  11.7.2014  

  Joka toinen tiistai syksyllä, talvella ja keväällä Pyhän Sydämen kappelissa kokoontuu nuori seurakunta ylistämään Jumalaa, viettämään ehtoollista ja nauttimaan kristittyjen yhteydestä. Reilun vuoden toiminnassa ollut Iltamessu on alusta asti kerännyt kirkkosalin täyteen nuoria, nuoria aikuisia ja hieman vanhempaakin väkeä.

 • Kahdenlaisen vapauden uutisarvot

  4.7.2014  

  Jo kymmenet tuhannet ihmiset ovat osallistuneet hengellisille kesäjuhlille tänäkin kesänä. Juhlien sarja jatkuu vielä tulevina viikonloppuina. Oman herätysliikkeen kesäjuhla on suurelle ihmisjoukolle kesän kohokohta ja levähdyspaikka, ystävien kohtaamisen sekä uuden ilon löytymisen paikka.

 • Voittajan on helppo hymyillä

  24.6.2014  

  Jalkapallon maailmanmestaruuskisat ovat käynnissä Brasiliassa. Pitkän turnauksen jälkeen yksi maa selviää voittajaksi. Joukkueen jäsenet hymyilevät onnellisina. Ehkä joku tirauttaa onnenkyyneleenkin. Monet haluavat tulla kuvatuiksi voittajajoukkueen tai sen jäsenten kanssa. Onnitteluja satelee. Kaikki haluavat eri tavoin saada osansa voittajien ilosta.

 • Lahteen, Lahteen

  19.6.2014  

  Salpausselkä vuodesta 1923 järjestettyine kisoineen, Ahkera, Lahden Hiihtoseura, jääkiekkoseura Pelicans sekä FC Lahti. Siinä eräitä käsitteitä liikuntakaupungista nimeltä Lahti.

 • Jumalan teot ovat voimallisia

  12.6.2014  

  Jeesus opettaa, että Isä on hedelmää etsivä puutarhuri. Ilman Jeesusta emme voi tuottaa oikeaa hedelmää, olemme kuivia, irronneita oksia, jotka heitetään pois ja poltetaan. Se, joka on Kristuksessa, on vanhurskas. Häntä ei heitetä pois.

 • Kovuus ja turvattomuus johtuvat arvoista

  11.6.2014  

  Eurooppa tuntui turvalliselta paikalta ennen kuin Krimin valtaus toteutui. Suomen sentään monet kokivat kohtuullisen turvalliseksi, kunnes viime viikolla tuli uutinen viidestä pakastimessa olleesta ja kellariin siirretystä, haisemaan alkaneesta, synnytetystä lapsesta tai sikiöstä Oulun Heinäpäässä. Lehdet ja keskustelupalstat ja täyttyivät kuvauksista, miten järkyttyneitä ihmiset ovat.

Sleyn messut
Raamattu tutuksi
Hame- ja housuväen avioliittoleiri
Raamattukurssi

Jotta ilosanoma leviäisi

Turkka Aaltonen