Sanansaattaja

 • Hyvä perusta on totuus ja rakkaus

  7.12.2016  

  Ihmiset haluavat rakentaa hyvää elämää. Sen edellytysten turvaamiseksi on olemassa täällä esivalta, jonka valitsemiseen me kaikki voimme osallistua yhtäläisen äänioikeuden perusteella. Säännöllisesti pidettävät vaalit antavat kansalaisille vakaan vaikutuskanavan. Poliittisilla päätöksillä yhteiskuntaa on haluttu rakentaa kulloinkin vallalla olevan tiedon varassa.

 • Dan Weber: Lähetystyö alkaa postilaatikolta

  2.12.2016  

  Pastori Dan Weber harrastaa kestävyysurheilua, lukee kasoittain kirjoja kolmelle pienelle lapselleen ja uskoo, että kristinusko leviää edelleen samalla tavalla kuin varhaiskirkon aikaan: ihmiseltä ihmiselle. 

 • ”Sä että karkoitit orjuuden”

  30.11.2016  

  Rakastetussa, Jean Sibeliuksen säveltämässä ja V. A. Koskenniemen sanoittamassa Finlandia-hymnissä lauletaan: ”Oi nouse, Suomi, näytit maailmalle, sä että karkotit orjuuden ja ettet taipunut sa sorron alle.”  Edelliset sukupolvet ymmärtävät laulun sanoman ehkä meitä paremmin.

 • Nuoret näyttävät suuntaa

  23.11.2016  

  Nuoruutta ihaillaan usein. Joskus ihailu on aiheellista ehkä joskus myös vähemmän aiheellista. Taas kerran siihen on kuitenkin aihetta. Viikonvaihteen nuorten hengellinen suurtapahtuma, Maata Näkyvissä -festarit Turussa olivat ottaneet uskonpuhdistuksen juhlavuotta enteillen teemakseen armon.

 • Kun olemme vaipumassa uneen

  11.11.2016  

  Olemme mitä tärkeimmän kysymyksen äärellä. Kuinka selviytyä yön yli? Kuinka pysyä hereillä odottaessamme ylkää eli Jeesusta? Näiden kysymysten keskellä morsiusneidoilta saatu oppi on mitä arvokkain.

 • Näin alkoi Maata Näkyvissä -festarit

  9.11.2016  

  Sitä perjantai-iltaa oli vaikea uskoa todeksi. Porukan ilopilleri, hyvien hifi-laitteiden ystävä ja kuluneen kesän riparin isonen Timo oli saanut kutsun taivaaseen. Me olimme jäljellä järkyttyneinä. Vedin tuota koululaiskertsiä Sleyn työntekijänä ja tiesin, että nyt ei hiljaisuus riitä.

 • Keski-Pohjanmaalla on syytä iloon

  2.11.2016  

  Kokkola sai pitkään odottamansa toimitilan, kun Armon kappeli siunattiin käyttöön viime sunnuntaina. Uusi upea toimitila on jatkoa niille evankelisille rakennushankkeille, joita maakunnassa on tätä ennen rakennettu ainakin yksitoista aikaisemmin. Viimeinen tätä ennen maakuntaan rakennettu kappeli on Ohtakarin leirikeskuksen kappeli, joka on vihitty käyttöön vuoden 1975 elokuussa.

 • Kehtaako enää kunnioittaa

  25.10.2016  

  Reilun viikon ajan on julkisessa sanassa keskusteltu koulumaailman asioista. Jotkut opettajat ovat tulleet huolineen nimellään julkisuuteen. Oppilaiden kännyköillään kuvaamia videoita on myös levitetty sosiaalisessa mediassa. Niissä on kuvattu esimerkiksi tapahtumaa, jossa opettaja on menettänyt itsehillintänsä ja tilanne äitynyt oppilaiden ja opettajien väliseksi täydeksi sanasodaksi.

 • Olet lähetetty ja kutsuttu häihin

  7.10.2016  

  Jumala lähettää palvelijoitaan kutsumaan ihmisiä hääjuhlaan. Keitä he kutsuvat? Olisitko uskonut, että sinäkin saisit kutsun? Sukulaisesi tai tuttavasi häihin voisit olettaa saavasi kutsun. Mutta entä sitten kutsun saaminen Jumalan valtakunnan hääjuhlaan? Ne ovat sellaiset juhlat, jossa juhlitaan Jumalan Pojan häitä hänen morsiamensa kanssa. Kuka on tuo morsian, jonka ”sukuun” sinäkin kuulut.

 • Lääkäri laulaa lohdutusta

  7.10.2016  

   - Musiikki on minulle henkireikä päivätyöhöni. Musiikin kautta voin kokea jotakin sellaista, mihin en muuten pysty, sanoo kannuslainen lääkäri ja laulaja Seppo Tastula.

 • Ihminen 
minnekä polkusi vie?

  7.10.2016  

  Viime viikonvaihteessa poliisi joutui käyttämään asetta Lahden moottoritiellä. Tietojen mukaan poliisi esti ampumalla toisen tai toisten ihmisten henkeen ja terveyteen liittyvän uhkan. Poliisi on tavallisten kansalaisten turva, niin olemme ajatelleet, ja niin on myös lainsäätäjä ajatellut.

 • Otto ja EcoBoost

  3.10.2016  

  Ilmastonmuutos ei erityisemmin kiinnosta minua. Se on kuin arkinen itsestäänselvyys, punaisiin valoihin pysähtyminen. Olen jo puoleni valinnut. Pyrin ottamaan maapallon ekologisen kantokyvyn rajoitukset huomioon erilaisilla elämäntapavalinnoilla. Entisestä kebablihan ja broilerinkoipien suurkuluttajasta on tullut kasvissyöjä. Autossa hyrisee litran EcoBoost-moottori.

 • Piispat ja ministeri

  3.10.2016  

  Sisäministeri Paula Risikko on MTV:n uutisten mukaan kutsunut piispat yhteiseen neuvonpitoon, jossa käsitellään turvapaikanhakijoiden suojelua siinä tapauksessa, jos hakija on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen.

Sleyn messut
Raamattu tutuksi
https://keokarkku.fi/lyhytkurssi/aidit-ja-tytot/
https://keokarkku.fi/lyhytkurssi/himmelikurssi/