Sanansaattaja

 • Olet lähetetty ja kutsuttu häihin

  7.10.2016  

  Jumala lähettää palvelijoitaan kutsumaan ihmisiä hääjuhlaan. Keitä he kutsuvat? Olisitko uskonut, että sinäkin saisit kutsun? Sukulaisesi tai tuttavasi häihin voisit olettaa saavasi kutsun. Mutta entä sitten kutsun saaminen Jumalan valtakunnan hääjuhlaan? Ne ovat sellaiset juhlat, jossa juhlitaan Jumalan Pojan häitä hänen morsiamensa kanssa. Kuka on tuo morsian, jonka ”sukuun” sinäkin kuulut.

 • Lääkäri laulaa lohdutusta

  7.10.2016  

   - Musiikki on minulle henkireikä päivätyöhöni. Musiikin kautta voin kokea jotakin sellaista, mihin en muuten pysty, sanoo kannuslainen lääkäri ja laulaja Seppo Tastula.

 • Ihminen 
minnekä polkusi vie?

  7.10.2016  

  Viime viikonvaihteessa poliisi joutui käyttämään asetta Lahden moottoritiellä. Tietojen mukaan poliisi esti ampumalla toisen tai toisten ihmisten henkeen ja terveyteen liittyvän uhkan. Poliisi on tavallisten kansalaisten turva, niin olemme ajatelleet, ja niin on myös lainsäätäjä ajatellut.

 • Otto ja EcoBoost

  3.10.2016  

  Ilmastonmuutos ei erityisemmin kiinnosta minua. Se on kuin arkinen itsestäänselvyys, punaisiin valoihin pysähtyminen. Olen jo puoleni valinnut. Pyrin ottamaan maapallon ekologisen kantokyvyn rajoitukset huomioon erilaisilla elämäntapavalinnoilla. Entisestä kebablihan ja broilerinkoipien suurkuluttajasta on tullut kasvissyöjä. Autossa hyrisee litran EcoBoost-moottori.

 • Piispat ja ministeri

  3.10.2016  

  Sisäministeri Paula Risikko on MTV:n uutisten mukaan kutsunut piispat yhteiseen neuvonpitoon, jossa käsitellään turvapaikanhakijoiden suojelua siinä tapauksessa, jos hakija on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen.

 • Hautakivien tarinat puhelimelle

  22.9.2016  

  Hämeenlinnan kaupungin historian kirjoittaja havahtui kerran hautakiviä Ahveniston hautausmaalla katsellessaan siihen, että hänhän tuntee nämä kaikki, kertoo Hämeenlinnan seurakuntayhtymän tiedotuspäällikkö Mikko Hieta. 

 • Rajattomuus lisää turvattomuutta

  21.9.2016  

  Ihmisellä on taipumus kuvitella olevansa kaikkivaltias. Suuruuden harha ei kuitenkaan tuo hyvinvointia vaan itseasiassa usein turvattomuutta ja kaikenlaista epävarmuutta. Belgiassa hyväksyttiin viime viikolla laki lasten eutanasiasta. Eutanasia-sanan taakse on piilotettu sana armomurha. Lailla siis pyritään takaamaan oikeus, että vaikeasti sairaiden lasten elämä voidaan päättää.

 • Vääriä vastakohtia

  19.9.2016  

  Elämässä tarvitaan kokonaisuuksien ymmärtämistä. Tämä koskee niin filosofiaa, taloutta, yhteiskuntaa, tiedotusta, ihmissuhteita, kasvatusta kuin teologiaakin. Asioitten pilkkominen pieniin osiin on välillä hauskaa ja auttaa ymmärtämään yksityiskohtia. Toisinaan keskusteluissa, tiedotuksessa ja puheissa kuitenkin asetetaan osasia väärällä tavalla toistensa vastakohdiksi.

 • Vapaudesta ei kannata luopua

  19.9.2016  

  Uskonpuhdistaja Martti Luther kirjoitti: ”Kristuksen Jeesuksen kautta tulet puhtaaksi, vanhurskaaksi ja autuaaksi, – tulet siksi hänen verensä kautta, jonka hän on sinun edestäsi ristillä vuodattanut. Se tekee sinut vapaaksi.”

 • Jeesus tuo elämän kuoleman keskelle

  9.9.2016  

  96 96 Normal 0 21

 • Perheenäiti ymmärtää etsijöitä

  9.9.2016  

  Sleyn nuorisotyön uusi toimistosihteeri Minna Lehrbäck rakastaa kirjoja ja virkistyy kirpputoreilla.   Minna Lehrbäck, 37, on elokuun viimeisinä päivinä tehnyt Sley nuorisotyön mainoksia ja esitteitä Tampereella. Lehrbäck aloitti elokuun puolivälissä uudessa nuorisotyön ja Evankelisten opiskelijoiden toimistosihteerinä. 

 • Lähetystyötä omassa kirkossa

  9.9.2016  

  Normal 0 21

 • Lesken ropo

  2.9.2016  

  Normal 0 21

 • Tampereella tavoitellaan omavaraisuutta

  1.9.2016  

  Tampereen Luther-talolla on alkanut pilottihanke, jonka tarkoituksena on kantaa Luther-talon toiminnan taloudellinen vastuu oman seurakunnan voimin.   Teksti: Hilla Ryösö  

 • Kitaristilegenda Jukka Tolonen: Jeesus auttoi irti huumeista

  31.8.2016  

  Muusikko Jukka Tolonen tuli uskoon vankilassa. Vaikea huumeriippuvuus jäi taakse ja elävä usko ja seurakuntayhteys tulivat tilalle. Viime keväänä hän vietti kolme kuukautta Sleyn Raamattukurssilla Karkussa.

Sleyn messut
Raamattu tutuksi
https://keokarkku.fi/lyhytkurssi/sielunhoitopaivat-2/
https://keokarkku.fi/lyhytkurssi/tyttojen-viikonloppu-2/
https://keokarkku.fi/lyhytkurssi/aidit-ja-tytot/
https://keokarkku.fi/lyhytkurssi/poikien-viikonloppu-2/
https://keokarkku.fi/lyhytkurssi/avioliittoleiri-liittyminen-sitoutuminen/
https://keokarkku.fi/lyhytkurssi/juoksuviikonloppu-2/
https://keokarkku.fi/lyhytkurssi/hame-housuvaen-seminaari/
Akvarelli- ja öjyvärimaalauskurssi
Jatkot Karkussa jonkun kesän avioliittoleirin käyneille

Jotta ilosanoma leviäisi

Pasi Palmu