Sanansaattaja

 • Rakkauden kaksoiskäsky

  17.10.2014  

  Juutalaisilla opettajilla oli ollut usein keskustelua siitä, mikä oli suurin käsky. Käskyjä oli useita satoja. Jotkut saattoivat pitää esimerkiksi uhreja koskevia säädöksiä tärkeimpinä. Evankeliumissa mainitulla lainopettajalla näytti olevan positiivinen käsitys Jeesuksesta tämän aiempien opetusten perusteella. Siksi hän halusi kuulla Jeesuksen käsityksen kaikkein tärkeimmästä käskystä.

 • Lähetyksen toivoisi yhdistävän kirkkoa

  15.10.2014  

  Kristillisen kirkon keskeisin työ on mennä ja tehdä kaikki kansat Kristuksen opetuslapsiksi. Tähän työhön Kirkon Herra on sen itse varustanut antamalla sille sanan ja sakramentit. Aina silloin tällöin nousee lähetystyössä käytävässä keskustelussa esiin ajatus lähetystyöstä ensimmäisen vuosituhannen vaihteen ristiretkien jatkeena.

 • Oi Suomen nuoria!

  15.10.2014  

  Näin lauloi taiteilija Pauli Hanhiniemi aikanaan. Itse asiassa silloin, kun itse olin nuori ja valmistumassa kirkon nuorisotyöntekijäksi Suomen Raamattuopistolta. Rippikouluiässä, uskoon tultuani, sain kutsun Jumalan valtakunnan työhön Suomen nuorten parissa.

 • Älä vie lapsen uskoa

  2.10.2014  

  Jumala puhui erämaassa Israelin kansalle: "Minä lähetän enkelin kulkemaan sinun edelläsi, suojelemaan sinua matkalla ja viemään sinut siihen paikkaan, jonka olen sinulle varannut. Muista, että hän on lähelläsi, tottele häntä äläkä vihastuta häntä. Hän ei anna anteeksi niskoittelua, sillä hän toimii minun nimissäni.

 • Rajattomuus polkee lain arvostusta

  1.10.2014  

  Viime viikolla uutisissa kerrottiin, että postinjakajan ei tarvitse mennä erääseen keskisuomalaiseen kerrostaloon, koska siellä on uhattu hänen ruumiillista koskemattomuuttaan. Samoin kerrottiin, että suojatiet ovat muuttuneet entistä turvattomimmiksi tienylityspaikoiksi kaupungeissa.

 • Särjettyä ruokoa hän ei muserra

  30.9.2014  

  Kun tunnit oli pidetty ja olin lähdössä kotiin korjaamaan novellianalyyseja, soitin pojalleni ollessani koulun portaikossa. Pyörän luokse tullessani päätin jatkaa puhelua. Asettelin laukut sarveen ja samalla, kun toisessa kädessäni pidin kännykkääni, hyppäsin satulaan ja polkaisin itseni liikkeelle. Siinä silmänräpäyksessä löysin kuitenkin itseni maasta.

 • Pysyvyydessä on voimaa

  24.9.2014  

  Lähes jokainen kristitty kamppailee sen kanssa, mistä saisi voimaa ja intoa kristittynä elämiseen ja myös sen kanssa, miten kerran kohdata väistämätön, kuolema. Kristillinen kulttuuri on vuosituhansien aikana tarjonnut tähän monenlaisia vaihtoehtoja. Oma aikakautemme ei ole tässä poikkeus. Päinvastoin, näyttää siltä, että tarjonnan kirjo on entistä runsaampi.

 • Mikä lopulta on tärkeintä?

  23.9.2014  

  Elokuun alussa ajelimme ystäväporukalla Kokkolasta kohti Lohtajan Ohtakaria ja Siikasafaria. Matkalla puimme maailman nykytilaa. Ikään kuin koko maailma olisi räjähtämässä käsiin. Ukraina, Israel, Syyria, Irak… Pelotti ajatellakin, mitä tästä kaikesta vielä seuraa. Samalla ne edellisen yön valvottaneet omat murheet tuntuivat kovin pieniltä ja turhilta todellisen kärsimyksen rinnalla.

 • Jumalalle mikään ei ole mahdotonta

  18.9.2014  

  Johannes ei kerro, mistä juutalaisten juhlasta oli kysymys. Yleensä ajatellaan, että se oli syksyinen lehtimajanjuhla. Betesda on arameaa ja tarkoittaa laupeuden tai armeliaisuuden taloa. Sairas mies sai kohdata Jumalan armon – vaikka hän ei edes tuntenut Jeesusta eikä siis voinut uskoa häneen.

 • Arvoa sellaisenaan

  17.9.2014  

  Nähdäänkö vanhan ihmisen arvo siinä, mitä hän on joskus tehnyt ja aikaansaanut, toisin sanoen menneestä käsin, kyselee Kirsti Ijäs uusimmassa kirjassaan Valoa vanhuuteen (Kirjapaja 2014). Perheterapeutti Ijäs toivoo, että vanhoilla olisi arvoa juuri vanhoina ihmisinä.

 • Diakoniatyö esiin

  16.9.2014  

  Diakoniatyö on seurakunnan tärkeimpiä tehtäviä. Helposti käy kuitenkin niin, että diakonia jää muutaman diakoniatyöntekijän hennoille harteille, kun sen pitäisi olla koko seurakunnan, tai ainakin laajan joukon tehtävä. Siihen Jeesus itse antoi meille parhaan esimerkin omalla toiminnallaan, opetuksillaan ja vertauksillaan.

 • Himmeämpi aurinko pahoille?

  11.9.2014  

  Etelä-Sudanin heimojen väliset veriset ristiriidat, sotilaalliset yhteenotot Sudanin kanssa, al-Shabaab-liikkeen järjestämät erityisesti kirkkoihin kohdistuvat terrori-iskut Keniassa, Venäjän ja Ukrainan välinen kriisi. Tässä muutama median viime kuukausina nostama vihollisuusasetelma pelkästään Sleyn lähetyskentiltä.

 • Kirkon ääni ei ole vaaleilla valittavissa

  10.9.2014  

  Joitakin vuosia sitten kyseltiin aktiivisesti, kuka voi puhua kirkon äänellä. Vaihtoehdoiksi tarjottiin luonnollisesti piispoja ja pappeja, kirkolliskokousta, piispainkokoustakin. Silloin myös masinoitiin ihmisiä eroamaan kirkosta, jos tietyissä hallinnollisissa ratkaisuissa ei päästä jotakin ihmisryhmää tyydyttäviin tuloksiin. Kymmeniätuhansia ihmisiä erosi kirkosta.

 • Aikuiskarkotin?

  9.9.2014  

  Ravintola asetti pääsykiellon lapsille. Hotellia markkinoidaan ”lapsivapaana”. Häiden kerrotaan olevan K18. Kauppakeskukseen asennetaan teinikarkotin eli laite, joka luo korkeataajuista ääntä, jonka lapsen kehittyvä kuuloaisti kokee epämiellyttävänä. Yleisöosastolla ihmetellään, miksi kärrykansan täytyy päästä bussiin.

 • Se meni nauhalle

  4.9.2014  

  Jeesus on kiinnostunut meidän puheistamme. Tämä saattaa hätkähdyttää. Nykymaailmahan pursuaa sanoja. Muistitikulla on enemmän tekstiä kuin keskiaikaisen luostarin kirjastossa. Napin painallus, ja sanojen tulva vyöryy kotiimme. Vastaat puhelimeen ja puhut tuhansia sanoja. Ja Jeesus sanoo: Jokaisesta turhasta sanasta tehdään tuomiopäivänä tiliä. Hän on pelottavan kiinnostunut puheistamme.

Sleyn messut
Raamattu tutuksi
Hame- ja housuväen avioliittoleiri
Lähde liikkeelle -viikonloppu 17.-19.10.2014 Karkun evankelisessa opistossa
Tytöt 24.-26.10.2014 Karkun evankelisella opistolla
Suuremmoinen sommitelma
Öljyvärimaalauksen intensiivikurssi

Jotta ilosanoma leviäisi

Kirsi Vimpari