Sanansaattaja

 • Kristityn jäähyväiset eivät ole lopulliset

  12.7.2016  

  ”Herramme Jeesus Kristus on sinut viimeisenä päivänä herättävä”, sanotaan, kun toimitetaan ruumiin siunaus.  

 • Yhteyden merkitys korostuu entisestään

  7.7.2016  

  Haapamäki Vesa 0 0 2016-07-01T10:23:00Z 2016-07-01T10:23:00Z 1 260 2112 17

 • Sley – Suomi - sanakirja

  27.6.2016  

  Näiltä termeiltä ei Evankeliumijuhlassa voi välttyä. Kokosimme perussanaston ensikertalaiselle ja vähän kokeneemmallekin juhlakävijälle. 

 • Miten elää vapautettuna

  16.6.2016  

  Normal 0 21 false false

 • Virroilla viittä vaille valmista

  15.6.2016  

  Normal 0 21 false false

 • Julistakaa jo sanaani pelastavaa

  15.6.2016  

  Virressä 178 annetaan raamatunmukaisen kuvan Jeesuksen kirkolleen antamasta vastuullisesta tehtävästä. Tehtävä on Jumalan sanan julistaminen. Toisaalla tässä Sanansaattajassa pohditaan saarnan asemaa messussa. Kysellään, onko saarna menettänyt tai menettämässä merkitystään. Joistakin asioista kirkoissamme ja kokonaiskirkossa voisi näin ehkä päätellä.

 • Arto Saarenpää rohkaisee: Lähde Evankeliumijuhlaan bussilla!

  8.6.2016  

  Kamusen Liikenteen kuljettaja Arto Saarenpää on kuljettanut matkalaisia Evankeliumijuhlaan jo 11 kertaa peräkkäin. Saarenpää tietää, että evankeliumijuhlabussissa on aina hyvä tunnelma.

 • Vasta lunastettu oppii tuntemaan Isän luojana

  8.6.2016  

  Pappisliiton jäsenlehdessä, Cruxissa TM Markku Kilpiö kirjoitti Pentti Lempiäiseen, Heikki Kotilaan ja Paavo Kettuseen tukeutuen messun absoluutioalesta. Hän tarkoitti yksityisripin synninpäästön eli absoluution tuomista osaksi yleistä rippiä.

 • Korkeaa ja matalaa

  3.6.2016  

  Aina uutta toimintaa ja messuyhteisöä perustettaessa nousee esiin kysymys korkeasta ja matalasta. Pohdinta liittyy lähes poikkeuksetta kirkon ikuiseen tehtävään ja toiveeseen saada uusia, Kristus-ruumiista vieraantuneita ihmisiä mukaan toimintaan, kristittyjen yhteyteen ja pelastuksesta osalliseksi.

 • Rippikoulu ja pyhäin yhteys

  3.6.2016  

  Kesä on rippikoulujen aikaa. Kristillinen kirkko on rippikoulussa perustehtävänsä äärellä, kun se antaa kasteopetusta nuorille jäsenilleen. Haaste on suuri. Tehtävänä on koko uskontunnustuksen aarrekammion sisällön avaaminen ja opettaminen. Onneksi opetuksessa on käytössä Jumalan oma sana, Raamattu.

 • Jää armosi vain, ei pellava ja purppura

  27.5.2016  

  Voi miten usein toivommekaan, että saisimme elää sellaista elämää kuin rikas mies: ”Päivästä päivään hänen elämänsä oli pelkkää ylellisyyttä ja juhlaa.” Emme haluaisi olla köyhän Lasaruksen paikalla: ”Köyhä olisi nälkäänsä halunnut syödä niitä ruokapaloja, joita rikkaan pöydältä putoili. Koiratkin tulivat siihen ja nuolivat hänen paiseitaan.

 • Tavoite 140-vuotiaalle Sanansaattajalle: ”Tunnustuksellinen ja elämää avarasti ymmärtävä”

  27.5.2016  

  Sanansaattajan 140-vuotisjuhlassa viime sunnuntaina keskusteltiin lehden merkityksestä kolmen päätoimittajan voimin.

 • Näky, joka on kestänyt aikaa

  27.5.2016  

  Sanansaattaja-lehti on maassamme viikoittain ilmestyvistä kristillisistä lehdistä vanhin. Lehden 140-vuotisjuhla pidettiin uudistetussa Luther-kirkossa viime pyhänä. Kun lehden ensimmäinen numero ilmestyi tammikuun 3.

 • Yöllä Jeesuksen luo

  20.5.2016  

  Nikodemos tuli yöllä Jeesuksen luo. Ehkä hän halusi tulla salaa – muut eivät näkisi yöllä. Tai ehkä hän ajatteli, että päivällä Jeesuksella on kiire ja tärkeämpää tekemistä, yöllä on aikaa hänelle ja hänen vähäpätöisemmille asioille. Toisaalta Raamatussa mainittu ajankohta, yö, voi kertoa Nikodemoksen luottamuksesta Jeesukseen. Häntä voi mennä tapaamaan yölläkin.

 • Iso asia

  19.5.2016  

  Kirkolliskokouksen arkeen kuuluu erilaisten toimintasuunnitelmien ja -kertomusten käsittely. Osa niistä on hyvinkin mielenkiintoisia, mutta niiden käsittely isossa salissa vaikuttaa toimintaan varsin vähän. Muutamat niistä hahmottavat hyvinkin sitä isoa kuvaa, joka vaikuttaa toimintaympäristöömme.

Sleyn messut
Raamattu tutuksi
https://keokarkku.fi/lyhytkurssi/avioliittoleiri/
https://keokarkku.fi/lyhytkurssi/raamattu-lahetysteologiset-paivat/

Jotta ilosanoma leviäisi

Petri Harju